Mutatjuk, mi a trükkje.
A kávé anyagcsere és vízhajtó hatása miatt a fogyni vágyók népszerű itala. Ha egy egészen meglepő hozzávalót keverünk reggeli kávénkba, akkor fokozhatjuk fogyasztó hatását - írja a Life.
Sokan el sem tudják képzelni a napjukat a reggeli kávé nélkül. Ez a szertartás nem csak energiával tölt fel bennünket, de az anyagcserénknek is ad egy lórúgást. Egy váratlan hozzávalót a feketénkbe keverve tovább turbózhatjuk ezt a hatást, a kilók pedig szinte azonnal olvadásnak indulnak.
Amennyiben reggeli kávéról van szó, legjobb az enyhe pörkölésű szemes kávét lefőzni, amit fogyasszunk szűrten. Igyunk presszó vagy hosszúkávét, lényeg, hogy ne instant legyen és lehetőleg kerüljük a cukor használatát. Ha nem szeretjük a keserűségét, tegyünk bele mézet vagy nyírfacukrot.
Aki pedig azt gondolja, hogy a bele tett tej vagy tejszín miatt romlik a kávé fogyasztó hatása, van egy hírünk, amitől garantáltan dob egy hátast.
A rejtélyes összetevő, amit a hatékony fogyás érdekében kávéba kell tenni, nem más, mint a vaj. Valószínűleg utoljára jutna az ember eszébe, ha fogyást segítő hozzávalóról van szó, pedig számos kutatás igazolta, hogy a kávéhoz adagolt vaj segít beindítani a fogyást.
Vajas kávé, más néven a fat black nem új keletű, Etiópiában, Délkelet-Ázsiában, Tibetben és India egyes részein évszázadok óta fogyasztják. Az őrület kitalálója maga is egy tibeti utazása során szerezte az ötletet.
A vajban található zsír és a kávé koffeintartalma együttesen biztosítja a folyamatos energiaellátást, így elkerülhetjük kávé fogyasztásakor gyakran tapasztalt hirtelen fáradságot. A magas zsírtartalom pedig csökkenti az étvágyat, teltségérzetet biztosít, így kevesebbet fogunk nassolni.
Ha már a puszta gondolattól is kiráz a hideg, hogy vajjal idd a reggeli kávét, fogyasztó fűszerek, például chili, fahéj, gyömbér, bors is a szép alak barátja lehet.
Minőségi vaj A-, E- és K2 vitaminokban gazdag, utóbbi pedig a zsír lerakódását mérsékelheti. További előnye, hogy támogatja a ketózist, azaz, hogy a szervezet zsír égetéséből szerezzen energiát, így ketogén diéta követői bátran kipróbálhatják.
Nem kell okleveles baristának lenni ahhoz, hogy elkészíthesd ezt a különleges italt. Frissen főzött kávédhoz keverj egy kávéskanál vajat, ha pedig szeretsz kísérletezni, kókuszolajat is adhatsz a keverékhez.
Fontos megjegyezni, hogy a vajas kávénak igen magas a kalóriatartalma, a benne található zsírmennyiség pedig emésztési problémát okozhat. Fogyasztása nem ajánlott érrendszeri betegségekkel küzdők számára, ahogy a kiegyensúlyozott étrendet sem helyettesíti.
A vajas kávé mindenesetre a kávézás egy izgalmas új formája, mely kiegyensúlyozott étrend mellett pozitív hatással járhat.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre