Gondoltad volna? Akár erre is használhatod a sörnyitót!

Ki hitte volna, hogy erre is alkalmas!



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.09.01.
Módosítva: 2024.09.01.
sörnyitó praktika befőttesüveg felnyitás

Biztosan sokak számára ismerős az a kellemetlen helyzet, amikor egyenesen vért kell izzadni a befőttesüvegek felnyitásakor, a bennük lévő vákuum miatt. Ilyenkor a legtöbben egy tompa kés hegyével feszegetik addig a csavaros fedő szélét, amíg nem keletkezik rajta egy akkora rés, amin keresztül megszűnik az a bizonyos szívó hatás. A Mindmegette azonban nemrég elárult egy ennél jobb megoldást.

befőtt, befőttesüveg
Ki hitte volna: akár erre is használhatod a sörnyitót! / Fotó: unsplash

A praktika egyébként hasonló elven működik, csak itt kés helyett egy sörnyitót használunk. Alkalmazása pontosan úgy történik, mintha egy jó kézműves sört pattintanánk fel vele, csak ebben az esetben nem a söröskupakra, hanem a befőttesüveg oldalához illesztjük, mintha csak fel szeretnénk bontani. Ezután nincs más dolgunk, mint óvatosan felfelé feszegetni a tető oldalát addig, amíg el nem illan a vákuum. Egyszerűbb eljárás ez, mint a késsel való feszegetés vagy szurkálás, ráadásul sokkal biztonságosabb is. Többet ésszel, mint erővel, próbáljátok ki ti is!

Tipp: Ha úgy érzitek, hogy eldeformálódott a befőttesüveg fedele a feszegetés hatására, akkor mielőtt újra befőznétek a hozzá tartozó üvegben, inkább cseréljétek le, mert nem biztos, hogy száz százalékosan fog zárni.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás