Ezt a receptet neked is ki kell próbálnod!
A kovászos uborka a magyar konyha egyik elengedhetetlen kiegészítője, amiről a nyár végével sem kell lemondanunk. Ráadásul most megmutatjuk az erdélyi változatának receptjét, amely után tuti, megnyalod mind a tíz ujjad!
A titkot az isteni ételhez pedig ki más is árulhatta volna el, mint egy erdélyi háziasszony, aki nem győzte hangsúlyozni, hogy fontos az erjedés idejét betartani, valamint a megfelelő hőmérséklet is nélkülözhetetlen hozzá. Ne tedd ki tűző napra, mert ott túlságosan gyorsan fog erjedni, és az elpusztíthatja a kovászolást végző élesztőgombákat, és megkeseredhet valamint megromolhat az uborkád. Biztosíts 26 fok körüli hőmérsékletet, és 3-4 nap az ideális idő az érés számára – írja a Ripost.
Jó étvágyat!
Ha készen van az uborka, és nagyon finom lett, akkor szedd ki egy tálba, és a leszűrt levét ráöntve tedd be a hűtőbe.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre