„Anya vagyok, de nem akarom mindennap látni a gyerekeimet – ettől jobb ember leszek”

Elképesztő indulatokat váltott ki az anya videója.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.09.15.
anya felháborító család gyerek

Egy anya felfedte, milyen a valóság a gyermekei közös felügyeletének megosztásában, és azt mondja, szereti, hogy nem mindig vannak nála.

Child,Having,Argument,With,Mother,At,Candy,Counter
Fotó: SpeedKingz

Lucy, a kétgyermekes anya arról vallott az  interneten, hogy élvezi a közös szülői feladatokat, mivel ez lehetőséget ad neki egy kis szünetre, valamint arra, hogy magára és a vállalkozására is koncentrálhasson. Az Ausztráliában élő anya őszintén beszélt tapasztalatairól, valamint arról, úgy tűnik, sok anya hasonlóan érez.

Nem akarom minden egyes nap látni a gyerekeimet, kimondtam. És teljesen tisztában vagyok vele, hogy a kommentek valószínűleg fel fognak robbanni

–  mondta.

Lucy hozzátette, hogy sokan ezért azt feltételezik róla, hogy „rossz ember”, de természetesen az anya azt mondta, ha a gyerekeinek teljes munkaidőben vele kellene lenniük, azt is kérdés nélkül megtenné – de nem akarta, hogy a szülői feladatok csak és kizárólag rá háruljanak.

Elmondta, hogy már az elején határozott volt, amikor ő és volt párja úgy döntöttek, hogy gyermeket vállalnak, és hogy a feladatokat 50/50 arányban kell megosztani, bármi is történjen.

Szerintem a társadalom még mindig mindent az anyára hárít, ami számomra személyesen most már nagyon igazságtalannak tűnik

– magyarázta, miközben ő is teljes munkaidőben dolgozik.

Hozzátette, hogy a teljes munkaidős munkavégzés és a gyerekek gondozása közben úgy érezte, nem tud mindent megadni nekik, mivel saját vállalkozása működtetését is egyensúlyban kellett tartania. Mostanra mind neki, mind a partnerének könnyebb teljes munkaidőben dolgozni, miközben továbbra is elérhető és jelenlévő szülők maradnak gyermekeik számára.

Ez nemcsak abban segített, hogy jobb anyának érezze magát, hanem abban is, hogy legyen ideje saját magára.

Szerintem rendben van, ha valaki teret szeretne magának, és időt távol a gyerekektől. Teljesen rendben van, ha ezt akarjuk. Mert biztosítanunk kell, hogy mi is rendben legyünk, és hogy a mi poharunk is tele legyen, hogy utánatölthessünk gyermekeink felé.

A videó, amelyet a TikTok-fiókján posztolt, azonnal felkapott lett, már több százezer megtekintésnél jár. Sok anya kommentben egyetértett az állításával, egyesek viszont „szívszorítónak” tartották, hogy arról beszélt, nem szeretné, ha a gyerekei mindennap vele lennének.

Valaki ezt írta:

Miért nem kérdezik ezt az apáktól? »Nem hiányoznak, nem akarod őket teljes munkaidőben?« – miért csak az anyák érzik magukat bűnösnek, amiért partnerséget szeretnének, vagy hálásak azért, hogy emberként is működni tudnak.

Egy másik kommentálta: 

Ó, ettől most egy kicsit megszakadt a szívem a gyerekekért. Ez annyira felkavaró.

Míg egy harmadik így fogalmazott:

Sosem éreztem még magam ennyire megerősítve... azt hittem, csak én vagyok így ezzel

– idézi a The Sun

@abundantlylucy Replying to @user568512176823 i love my kids but i dont want them full time #coparenting #separation #coparentinggoals #healingtiktok #perthmum ♬ original sound - Lucy | Perth life & Travel

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás