Figyelmeztet az orvos: ezt soha ne csináld az ágyban! – Videó

Ezek a tippek neked is jól jöhetnek.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.03.
egészség alvás pihenés stressz

Néha lehetetlen feladatnak tűnik elaludni éjszaka, bármennyire is fáradtak vagyunk a nap végén. A stressz, a szorongás, a betegség vagy a fájdalom is megakadályozhatja a pihenést.

Az orvos figyelmeztet: soha ne tévézz vagy mobilozz az ágyban, ha nem tudsz elaludni! (Fotó: Pexels/Cottonbro Studio – Képünk illusztráció)

Az NHS szerint háromból egy ember olykor alvászavarral küzd. Ennek kapcsán a TikTokon rendkívül népszerű orvos, Myro Figura megosztott néhány rendkívül fontos, alvást segítő tanácsot, miközben arra is felhívta a figyelmet, mit ne tegyünk az ágyban!

A szakember szerint ha valakinek 30 perc alatt sem sikerül elaludnia, annak „túl aktív” az agya, ezen pedig első lépésként úgy tud változtatni, ha változtat a környezetén.

A legfontosabb dolog, amit nem szabad csinálnod, hogy az ágyban maradsz. Ha 30 perc után sem tudsz álomba merülni, akkor az azt jelenti, hogy az agyad túlságosan aktív, és környezetváltoztatásra van szükséged

– fejtette ki a szakember, majd hozzátette, ilyenkor érdemes átmenni egy másik szobába és belekezdeni valami laza tevékenységbe.

Semmiképpen se képernyőket bámuld! A laptopod, a telefonod kék fényt bocsát ki, ami megszakítja ezt a ciklust. Ha még mindig nem érzed magad fáradtnak, próbáld ki a mélylégzési technikákat, a szuper-nyugtató meditációt!

– hangsúlyozta Myro Figura,akinek a szavait a brit Mirror idézte.

 Sleep Foundation szerint az egészséges alvási szokásokkal rendelkező felnőttek többségének 15-20 percre van szüksége, hogy elaludjon.

Az NHS azt tanácsolja, hogy érdemes beszélni a a háziorvossal, ha:

– az alvási szokások megváltoztatása sem segített az álmatlanságon,

– hónapok óta nehezen megy az elalvás,

– ha az álmatlanság megnehezíti a mindennapokat.

@doctormyro This is what I do (as a Doctor) when i can’t fall asleep #sleep #insomnia #sleeptips #sleephacks ♬ Illusion of Perception - VEL94EV

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás