Elég, ha néhány ételt eszel, máris sokat segítesz a szervezetednek.
A hűvösebb napokkal együtt a náthaszezon is megérkezett, ám egy kis odafigyeléssel, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával az őszi megfázás is könnyen elkerülhető. Fontos a megfelelő higiénia, a testmozgás és a tudatos táplálkozás - írja a mindmegette.hu. Az immunerősítésben segít 5 szuperélelmiszer, mutatjuk!
A homoktövis természetes immunerősítő: értékes fitotápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, és a benne lévő rendkívül magas vitamintartalom (A-, B-, C-, E-, K-, P-vitamin) miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre, főleg, ha velő formájában fogyasztjuk.
A kakukkfűszirup nemcsak az immunrendszer erősítésére alkalmas, hanem az ősszel oly gyakori légúti megbetegedések megelőzésére, illetve azok kezelésére is. A -, B1-, B2-, B3-, B5 -, B6 és a C-vitamin mellett nagyobb mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat. Csillapítja a köhögést is.
Annyira hatásos, hogy „természetes antibiotikumnak” is szokták hívni. A megfázás kezelésén kívül jó gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő, valamint vírus- és gombaölő hatása is van.
A mézharmat nemcsak az immunrendszerünket erősíti, de igazi különlegesség is, ugyanis a mézharmatot a méhek nem a virágok nektárjából, hanem az erdei fákon (fenyőfélék, hárs, gesztenye) található mézharmatból készítik. A színe általában sötét, íze nagyon zamatos, és magas a természetes ásványi anyag tartalma.
A feketeribizlit régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban, hiszen jótékony hatást gyakorol a szív és érrendszeri megbetegedésekre, a vérnyomás szabályozására, vashiányra, de jó a megfázásokra, köhögésre és a torokgyulladásra is.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre