Tudtad? Ezzel az apró trükkel csaknem szárazon veheted ki a ruhákat a mosógépből!

Nincs szükség szárítógépre: ez a pofonegyszerű módszer garantáltan beválik!



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.08.12.
Módosítva: 2024.08.14.
mosógép ruha száraz szárítás ruhaszárítás

Manapság nagyon népszerűek a szárítógépek, vagy a szárító funkcióval ellátott mosógépek: nem is csoda, hiszen a mosógép talán a leggyakrabban használt háztartási eszköz, és a legtöbben szeretnék, ha mihamarabb elpakolhatnák a szekrénybe a tiszta ruhákat. Azonban a régi, hagyományos készülék is képes arra, hogy megszárítsa a ruhákat, egy egyszerű trükk alkalmazásával. A Mindmegette nemrég erről a módszerről rántotta le a leplet.

Ezzel a trükkel csaknem szárazon veheted ki a mosógépből a ruhákat 
 Fotó: Pexels/RDNE Stock Project/Képünk illusztráció

Varázslat, egy száraz fürdőlepedő segítségével!

Ha szeretnéd, hogy gyorsabban száradjanak meg a ruháid, sőt jó lenne, ha majdnem szárazon vehetnéd ki a tiszta ruhákat a régi, hagyományos mosógépedből, nincs másra szükséged, csak egy nagyobb méretű, száraz, jó nedvszívó törülközőre. Íme!

  1. Első lépésként indíts egy hagyományos mosási ciklust, a ruha szennyezettségétől függően, a megszokott módon. Arra figyelj, hogy centrifugáljon is ez a program, vagy amennyiben nem, akkor a mosási ciklus után indítsd el manuálisan ezt a funkciót.
  2. Készíts elő egy nedvszívó fürdőlepedőt, lehetőleg olyat, ami nagyon jól szívja magába a vizet, nem szöszöl és nem fog.
  3. Amikor a gép végzett a centrifugálással, ne vedd ki a nedves ruhákat, csak nyisd ki a gépet, és tedd be a vizes ruhák mellé a fürdőlepedőt és indítsd el újra a centrifuga programot. A törülköző a nedves ruhákból magába szívja a nedvességet (ez nyilván függ a törülköző méretétől, nedvszívó képességétől), és a mosott ruháid sokkal szárazabbak lesznek, így lerövidítheted a ruhaszárítón töltött időt.

 

Mire figyelj oda?

A mosógépet csak kb. 3/4-ig töltsd meg ruhával, hogy tökéletesen legyen a végeredmény! Úgy is csinálhatod, hogy a teljes töltetet két részre osztod a második szárításhoz, ekkor két száraz törülközőre lesz szükséged.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás