Dobj el mindent: erre a két dologra van szükséged a jó alváshoz

Ezt mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha rossz alvó vagy.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.08.20.
egészség toll alvás pihenés ceruza

A gyors elalvás mindenki számára nagy nehézséget okoz, különösebben most nyáron, amikor éjszaka is igen meleg van. Ám most kiderült, hogy két egyszerű háztartási cikkel hamarabb álomba merülhetsz.

ágy, hálószoba, alvás, Shutterstock illusztráció
Ezzel a módszerrel gyorsabban elaludhatsz Fotó: Stacey Newman / Shutterstock

A Richard és Izzy Hammond „Who We Are Now” című podcastjének múlt heti epizódjában Dr. James Alvarez a hallgatóknak elárulta, mi az, amit mindenképpen meg kell tenniük, ha nehezen tudnak elaludni éjszaka, és ez a podcast egyik házigazdáinak figyelmét a leginkább felkeltette.

Ha például cikáznak a gondolataid, vagy csak egyszerűen nem tudsz elaludni, akkor tarts magadnál egy darab papírt és egy ceruzát. Egy ceruzát, nem tollat. Miért? Mert a ceruza az esetek közel 100%-ában működik, így ha az ágyad közelében van, gyorsan leírhatod azokat a dolgokat, amikre gondolsz

- magyarázta az orvos, majd hozzátette:

Most már mindent kiírtál ami a fejedben volt, és néha ez tényleg segít abban, hogy könnyebb legyen elaludni. Felismered, hogy nem kell többé a fejedben tartanod, ott van egy darab papíron, ott lesz neked reggel”.

A szakember érvelése a műsorvezetőket is lenyűgözte.

Ez olyan egyértelmű és otthonosan hangzik. Már értem, miért működik

- magyarázta Richard, aki megjegyezte, hogy már ő is alkalmazza ezt a módszert.

A podcaster ugyanakkor elárulta, hogy néha elfelejti feljegyezni a „zseniális ötleteit”, mondván: néha felébred az éjszaka közepén - írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás