Hatalmas hibát követsz el! Mutatjuk, mikor szabad és mikor nem kávét inni!

Ezt érdemes észben tartani!



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.07.30.
egészség tipp kávé tanács

Sokan el sem tudják képzelni a napjukat a reggeli kávé nélkül. Van, akinek ez ad erőt ahhoz, hogy átvészelje a napot, de a szakértők azt mondják, hogy sokan rosszkor fogyasztjuk, és emiatt valójában csak még fáradtabbak leszünk!

kávé
Ne azonnal ébredés után idd meg az első kávét! Mutatjuk, meddig várj vele Fotó: unsplash.com

A szakemberek szerint a reggeli kávé elfogyasztásának az időpontja nem akkor a legjobb, amikor felébredtünk, mert így az nem fog hasznosulni és nem tart ki a nap végéig.

A kávérajongók azt vizsgálták, hogy a természetes testi ritmusok hogyan befolyásolhatják elfogyasztott kávénk hatásosságát. Kiderült, mikor a legmegfelelőbb az első koffeinadag bevitele. Az Oddy Knocky Coffee szóvivője így nyilatkozott: 

Nem biztos, hogy ébredés után azonnal el kell fogyasztani a reggeli kávét, ha ébren akarunk maradni anélkül, hogy a délután közepére elfáradnánk. Ez mind a testünk természetes ritmusán múlik.

Emellett rávilágított a reggeli koffeinlöketünk mögött rejlő tudományra. A szóvivő elmondta: 

„A szervezet egy adenozin nevű anyagot termel – ami álmossá tesz – és kortizolt, az úgynevezett „stresszhormont”. Mindkét vegyi anyag hatással van arra, hogy a napi koffeinadagunk mennyire hat. Az adenozin reggel, az első ébredés után alacsonyan indul, és a nap folyamán egyre inkább növekszik, így lefekvéskor már természetes módon fáradtak vagyunk. A kortizol viszont reggel van a legmagasabb szinten” mondta.

A szóvivő elárulta, hogy érdemes az első csésze kávét körülbelül egy órával az ébredés után meginni. Ez lehetőséget ad a kortizolszintednek, hogy lecsökkenjen, és így a koffein megfelelően tudja végezni a munkáját írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás