Kínoz az allergia? Mutatjuk, hol masszírozd, ha erősödnek a tünetek!

Nem csak a légutakat piszkálhatja, hasi panaszokat is okozhat az allergia.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.05.22.
Módosítva: 2024.05.28.
allergia masszírozás tünetek

Nem elég az allergia, egy-egy rosszul megválasztott élelmiszerrel még tovább ronthatunk a nem kívánt tüneteken. A keresztallergia sokak életét megkeserítheti.

Kevesen tudják, de hasi panaszokat is okozhat az allergia Fotó: Pixabay/Képünk illusztráció

„Keresztreakció az, amikor az adott keresztallergént fogyasztva, akár érzékenyebbek leszünk az adott pollenre, akár pollenérzékenységhez hasonló tüneteink lesznek az adott élelmiszerre”
– figyelmeztet Facebook-oldalán dr. Mangó Gabriella. Bár a legtöbb embernek az allergia szó hallatán a tüsszögés, az orrdugulás vagy éppen az orrfolyás jut az eszébe, a gyöngyösi háziorvos elárulja, hogy a bizony hasi panaszok hátterében is állhat pollenérzékenység.

Mangó doktornő szavaira érdemes odafigyelni, ugyanakkor elengedhetetlenül fontos, hogy minden egészségügyi kérdésben, így allergia esetén is mindenki a saját (házi)orvosával konzultáljon és annak megfelelően járjon el, magától véletlenül se változtasson a korábban felírt és rendszeresen szedett gyógyszerek, antihisztaminok adagolásán!

S hogy mit ajánl allergia esetén a szakember? Például az allergiapont stimulálását! 
„Vagy a fülön az allergiapont masszírozása – a fülcsúcs legmagasabb részén lévő pont – vagy antihisztamin szedése, akár dupla dózisban is” – olvasható Mangó doktornő allergiásoknak szánt tanácsa a Facebook-oldalán. Hogy hol van pontosan a fülön az allergiapont, azt a vizuális típusok az alábbi bejegyzésre kattintva, a hozzá tartozó képek között nézhetik meg!

Tisztelt Olvasóink!
Amennyiben érdeklődését a témával kapcsolatban felkeltettük, ajánljuk figyelmébe a Figyelő rendezvénysorozatát, ahol az egészséggel és az életmóddal foglalkozunk.
A május 28–29-i kétnapos konferencián olyan fontos témákról is szó lesz egyebek között, mint a paradigmaváltás az egészségügyben, a gyógyszeripar kitörési pontjai, a mesterséges intelligencia szerepe és a korszerű táplálkozás, életvitel. Előadóink az ágazat vezető szereplői.
A Mediaworks Hungary Zrt. Csak egészség legyen című konferenciájára jegyek még kaphatók az alábbi címen: https://rendezveny.figyelo.hu/ .

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás