Milyen a jó macskabútor?





A lakásban tartott cicák számára hasznos lehet macskabútort beszerezni, amin kedvükre mászkálhatnak vagy belebújva kényelmesen visszahúzódhatnak a világtól. A rajtuk található kaparófa pedig az egészségük mellett a bútorokat is megvédi.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.03.
bútor tárgy cica életmód

A Fanny magazin szedte össze a leghasznosabb tippeket.

1.

Tényleg szükség van rá?


 

A macskák ösztönükből fakadóan élesítik a karmaikat. A lakásban élő kedvencek, erre kijelölt tárgy hiányában, gyakran a bútorokon hódolnak a tevékenységnek, aminek nem sok gazdi örül. A megfelelő macskabútor kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a cica azt koptassa az ágy lába vagy éppen a szőnyeg helyett. Ráadásul a kaparással a stresszt is levezetheti.

Macska cica állat négylábú sablon
Fotó: Pexels


 

2.

Figyeljük a cica igényeit!


 

Mielőtt befektetünk egy új macskabútorba, érdemes felmérni, hogy kedvencünk pontosan milyen darabbal érezné jól magát. Ehhez fontos, hogy megfigyeljük a macska szokásait és viselkedését, ami jó kiindulópont a vásárláshoz.


 

3.

Mit kapar a macska?


 

Sokat elárul a cicánk igényeiről, ha megfigyeljük, milyen felületen élezi a körmeit. Amennyiben szívesen kaparja a bőrkanapét, valószínűleg a puhább anyagokat kedveli. Ilyen esetben érdemes kárpitozott macska garnitúrát vásárolni. Azonban, ha inkább a széklábakat élezi, a cédrus vagy szizál kötéllel körbetekert kaparófa lehet ideális számára.


 

4.

Hol legyen a kaparófa?


 

A legtöbb macskabútorhoz tartozik kaparófa, aminek a vásárlás előtt érdemes megvizsgálni az elhelyezkedését. Akkor van megfelelő magasságban, ha a macska a testét teljes hosszában ki tudja nyújtani, miközben használja. 


 

5.

Biztonságos hely a kedvenceknek


 

A karmok élezésén kívül a cicák azért is szeretik ezeket a bútorokat, mert abban kedvükre elbújhatnak és kipihenhetik magukat. Érdemes olyat választani, ami elég helyet biztosít számukra ahhoz, hogy kényelmesen kinyújtózhassanak benne. 


 

6.

Hadd mászkáljanak többet!


 

A macskáknak kifejlesztett bútorok elősegítik, hogy a lakásban tartott állatok megőrizzék az egészségüket. A mozgás hiánya és a túletetés ugyanis problémákhoz vezethet. Ha többszintes darabot választunk, akkor kedvencünk fel-alá mászkálhat rajta, így még több felfedezhető teret biztosítunk számára. 


 

7.

Számít a minőség


 

Igyekezzünk jó minőségű bútort vásárolni, hogy kedvencünk minél tovább élvezhesse annak előnyeit. Ráadásul hosszú távon spórolhatunk is, ha nem kell gyakran visszatérnünk a boltba, hogy beszerezzünk egy újabbat. 


 

8.

Természetes karomélesítő


 

Azt is érdemes megnéznünk, hogy a macskabútorhoz, amit kiszemeltünk, olyan kaparófa tartozik-e, amihez természetes anyagokat használtak fel. A fából vagy szizál kötélből készült egyaránt ideális választás lehet. Ha keményfát vásárolunk, az ellenáll a karmolásoknak. A szizál könnyen tisztítható és szintén tartós megoldás.


 

9.

Hova helyezzük?


 

Ügyeljünk arra, hogy a macskagarnitúrát ne tegyük a bútorok, illetve törékeny tárgyak közelébe, és kerüljük a tévé környékét is! Amennyiben az ablak mellé helyezzük, és a cicánk felmászik rá, akkor megfigyelheti a környezetét, a fák lombjait, a madarakat vagy épp az arra járó embereket.


 





 





Ezeket olvastad már?
Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás