Elárulta a bennfentes: ezzel a mondattal nyert ügyed lesz az állásinterjún

Arról is beszélt, mikről nem szabad első körben érdeklődni.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.03.03.
Módosítva: 2024.03.03.
állásinterjú felvétel munkahely

Számos tipp létezik, ami az állásinterjúkon segíthet a jelöltnek a vágyott pozíció megszerzésében. A texasi Catherine Lockhart viszont most megosztott egy olyan trükköt, amely állítása szerint még soha nem hagyta cserben.

A szakember által javasolt kérdéssel két legyet üthetünk egy csapásra az állásinterjún (Fotó: Pexels – Képünk illusztráció)

Képzeld el, hogy egy felvételi beszélgetésen vagy, és már minden kérdésre a lehető legjobban válaszoltál, amikor felteszik az utolsó kérdést:

Van bármi, amit ön szeretne kérdezni tőlünk?

Nem árt erre felkészülni, elvégre is az elmúlt fél órában ők faggattak, miért ne fordítanád meg a szerepeket egy pillanatra? – veti fel a szakember, aki szerint ilyenkor érdemes feltenni a következő kérdést:

Hogyan lehet valaki kiváló ebben a pozícióban?

Lockhart szerint ezzel nemcsak azt tudatod a HR-essel, hogy komolyan gondolod a szerepedet, hanem azt is, hogy túl akarod teljesíteni az elvárásaikat. A szakember egyúttal arra is figyelmeztet, mik azok a kérdések, amiket mindenképp érdemes kerülni a munkaügyesekkel történő első beszélgetéskor. Catherine Lockhart szerint ne hozzuk szóba a kiegészítő juttatásokat és a szabadság kérdését. Ezek ugyanis azt jelzik az interjúztatók számára, hogy jobban érdekelnek az előnyök, mint maga a munka.

Az Unilad cikke ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy jó, illetve rossz kérdések ide vagy oda, semmi sem helyettesítheti a szerepkör előzetes megismerését és a felvételhez támasztott előzetes feladatok elvégzését egy állásinterjú előtt.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás