„Extra finom” – jellemezte receptje végeredményét Lázár séf.
Jöhet egy kis változatosság az ünnepi halételek, töltött káposzta és bejgli gasztroháromszög után? Ha igen a válasz, akkor ajánljuk figyelmedbe Lázár séf különleges kacsasültjét, melynek összetevői és Így készült videója láttán is összefut a nyál az ember szájában. Ez a specialitás nemcsak karácsonykor, de akár szilveszterkor is feldobja az ünnepi asztalt!
„Nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek ezzel az extra finom, különleges kacsasültrecepttel”
– írta Lázár séf az Instagram-oldalára frissen felkerült videó mellé.
Hozzávalók:
4 kg-os egész kacsa
300 gramm vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
7 db kisebb narancs
100 ml szójaszósz
100 ml édes csiliszósz
+ 50 gramm édes csiliszósz
1 tk. vadak fűszerkeverék
1 tk. mézes sütemény fűszerkeverék
60 g reszelt gyömbér
8 szelet csilipaprika
150 ml prosecco
25 g finom szemű só
Az elkészítés módja a lenti videóban jól látható. Ami viszont nincs benne, arról így ír Lázár séf az Instagram-oldalán:
„180 °C-on, alsórács-szinten légkeverés-funkciónak 1,5 óra
Ezután:
Kacsát megfordítani, vissza a sütőbe még 2 óra
Majd fedő nélkül 30 perc
Levet leszűrni
40 g liszt a sűrítéshez”
Mit lehet mindehhez hozzáfűzni? Jó étvágyat és boldog karácsonyt!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre