Orosz Barbi a hozzávalókat és az elkészítés módját is összedolgozta.
Teljesen fellelkesült Orosz Barbara, aki egy frissen megszerzett, ahogy ő írja TUTI mézeskalácsreceptet osztott meg az Instagram-oldalán. Bár maga is erre esküszik, azt azért hangsúlyozza, hogy a receptet nem ő találta ki.
„Rózsikának köszönhetően óriás mézeskalács recept-dealerré avanzsáltam (...), úgyhogy inkább megosztom nyilvánosan (és Rózsika engedélyével a tutit.)”
– írja Orosz Barbi, majd ahelyett, hogy a klasszikus, hozzávalók listája és elkészítés módja opciót választaná, inkább a kettőt összedolgozva osztja meg a mézeskalács receptjét, melyet változtatás nélkül közlünk.
„Mézeskalács:
85 dkg liszt (sima fehér)
30 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
30 dkg napraforgó mézet 15 dkg margarinnal összeolvasztok
3 teáskanál fahéj
1 teáskanál mézes fűszerkeverék (nem szuper kötelező, de fini)
Fél tesáskanál őrölt szegfűszeg
3 egész tojást +liszt & porcukorral összedolgozom, majd 2 órát állni hagyom
Sütés: 8-10 perc 180-200 fokon
Díszítéshez :
- 1 tojás fehérje
- 20-25 dkg porcukor (félkilós zacsi fele)
- 1 teáskanál keményítő (illesztés mentes tasak)”
S hogy ebből mi sül ki? Íme:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre