Teljes döbbenet: ez történik a testeddel, ha egy hónapig nem iszol alkoholt





Sok változást tapasztalhatsz, ha legalább egy hónapra lerakod a tüzes vizet. Ízekre szedtük a dolgot.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.10.03.
alkoholmentesség szeszes ital életmód alkohol

Hihetetlen, de már beléptünk az októberbe, és ezzel együtt elkezdődött az úgynevezett „Józan október” is. Ez a kezdeményezés még az Egyesült Királyságból indult, és aki csatlakozik hozzá, az vállalja, hogy egy teljes hónapon keresztül nem fogyaszt alkoholt.

alkohol
Érdemes egy hónapra letenni az alkoholt Fotó: Pexels

De milyen előnyöd származhat abból, ha októberben a józanok táborát erősíted? Mutatjuk:

Bőr

Nos az első és egyben legfeltűnőbb változás, amit észrevehetsz majd magadon az a bőröd lesz. Az alkohol csökkentése vagy kiiktatása miatt a szervezeted képes lesz vazopresszin hormont termelni, amely szép fényt kölcsönöz a bőrödnek. Azonban ez még nem minden, a kevesebb alkohol fogyasztása lehetővé teszi a pórusok összehúzódását, vagyis kevesebb foltot tapasztalhatsz majd a bőrödön.

Máj

Talán nem árulunk el újdonságot azzal, hogy a tüzes víz és egyéb alkoholos italok nem tesz jót a májadnak. Ez az a szerv, ahol az alkohol lebomlik, és ennek a gyorsasága függ attól is, hogy az adott illető mennyit fogyasztott. Ha azonban egy kis szünetet adsz a májadnak, akár csak néhány hét erejéig, akkor drasztikusan csökkentheted az úgynevezett májmerevséget, a májbetegség korai jeleit, amelyek a legszélsőségesebb esetekben cirrhosissá is válhatnak.

Agy

Egy hét piamentesség után, azt követően, hogy túljutottál a kezdeti sóvárgáson, számíthatsz néhány általános javulásra a mindennapi életedben, jobb lehet az alvásminőséged, javulhat a döntéshozatali képességed, és még azt is észreveheted, hogy kreatívabbnak érzed magad.

Vérnyomás

A túl sok pia fogyasztása súlyosan meggyengítheti az erek izmait, és ezek szűkülhetnek. Ez viszont megnehezíti a szív számára a vér beáramlását a szervezetbe, ami növeli a vérnyomást, és számos olyan problémát okozhat, mint például a stroke, valamint a szív- és vesebetegségek kockázata. De a jó hír az, hogy ha tartózkodsz ebben a hónapban az alkoholtól, akkor már négy héten belül változást tapasztalhatsz.

Rák

Tanulmányok kimutatták, hogy a kevesebb alkohol fogyasztása csökkentheti a többféle rákbetegség, például száj-, mell-, bél- és májrák kialakulását - írja összállításában a Ladbible.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás