Jó mélyen a zsebbe kell majd nyúlni: kiderült az új iPhone-ok ára

Az új iPhone-okban egy sor újítás lesz. Az új telefonokat ekkortól lehet majd megvásárolni.Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.09.13.
Módosítva: 2023.09.13.
ár telefon életmód tech iPhone

A rajongók már nagyon várták, hogy végre megismerhessék az Apple legújabb telefonját, az iPhone 15-öt. A bejelentés mellett nemrégiben a készülékek ára is nyilvánosságra került.

iPhone, telefon, mobiltelefon, okostelefon, Pixabay
Ennyitől indul az új iPhone-ok ára Fotó: Pixabay (Illusztráció!)

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szeptember 12-én mutatta be az új modellt, továbbá azt is elmondta, hogy mit várhatunk az iPhone 15 sorozattól. A cégvezető számos újítást bemutatott az eseményen, beleértve a nagyobb és a ütésállóbb képernyőket, amelyek ideálisak azok számára, akik gyakran leejtik a telefonjukat.

Azonban nemcsak a készülék képernyőjénél fedezhetünk fel újdonságokat, ugyanis az új iPhone kamerája is átalakult – a fotóalkalmazás már képes automatikusan felismerni, ha valaki szerepel a képen, és azonnal átvált portré módba. Azonban van egy ennél is fontosabb újítás, amelyet a rajongók már nagyon régóta vártak.

Az pedig nem más, minthogy az iPhone 15 modelljei már USB-C töltőkábel-ponttal rendelkeznek majd. Korábban már pletykáltak arról, hogy az Apple leállítja régi töltőrendszerét és az új USB-C-re vált, miután egy új uniós jogszabály kimondta, hogy 2024 decemberéig minden hordozható eszköznek kompatibilisnek kell lennie egy univerzális töltővel. 11 év után ez lesz az első alkalom, hogy az iPhone töltőrendszerét megváltoztatják.

Mutatjuk az árakat:

Az iPhone 15 ára 799 dollártól (286 175 forint), az iPhone 15 Plus ára 899 dollártól (321 991 forint) kezdődik, ez megegyezik a tavalyi Egyesült Államokbeli árakkal. Az iPhone 15 Pro-ért 999 dollárt (357 808 forint) kérnek majd el, míg az iPhone 15 Pro Max-ért pedig 1199 dollárt (429 442 forint) kell majd fizetni.

Az új készülékek 2023. szeptember 22-én kerülnek forgalomba – írja a Ladbible.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás