Ne áltasd magad, ezt akarod valójában egy kapcsolatban!





Nehezen jössz rá, pontosan mire is vágysz a szerelmi életedben? Segítünk a jó kérdések megfogalmazásában!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.08.09.
kapcsolat vágyak kérdések életmód harmónia

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és egészséges kapcsolatot alakíts ki valakivel, tudnod kell, hogy mire vágysz pontosan. Adunk néhány tippet, amelyek segítenek megérteni az érzéseidet.

romantika, romantikus vacsora, szerelem, szerelmespár, Valentin-nap, randevú, randi, Shutterstock  1276385140
Nehezen jössz rá, mit szeretnél egy kapcsolatban?  (Fotó: KieferPix / Shutterstock)

Ha tudatosítod az elképzeléseidet, azzal máris tettél azért, hogy megteremtsd a harmóniát. Így hozhatsz jobb döntéseket, és elkerülheted a szükségtelen szívfájdalmakat. 

Az első lépés, hogy tedd fel magadnak a megfelelő kérdéseket! Ezeket gondold át: Mi okozza számodra a legtöbb örömet és beteljesülést a kapcsolaton kívül? Hobbijaid, szenvedélyeid és közeli barátaid támpontokat adhatnak. Milyen negatív kapcsolati tapasztalatokat szeretnél elkerülni a jövőben? Milyen érzéseket kelt benned az ideális partner? Például biztonságot? Határozd meg továbbá, hogy mennyi egyedüllétre van szükséged. Milyen kérdésben nem tudsz kompromisszumot kötni? 

Gondolj a múltbeli kapcsolataidra!

Az egyik legjobb módja annak, hogy kitaláld, mit szeretnél, az, ha elmélázol a múltbeli kapcsolataidon. Gondold át, hogy akkoriban mi működött és mi nem működött. Milyen tulajdonságokat értékeltél a párodban? Mivel tudott kiakasztani? 

A világnézeted is nagy szerepet játszik a kapcsolatodban. Milyen értékek fontosak számodra, és mit szeretnél egy partnertől? A közös céloknak összetartó ereje van. Figyelj arra is, hogy mit érzel, amikor valakivel együtt vagy. Boldog vagy és elégedett? Unatkozol vagy érdektelenné váltál? Érzelmeid meghatározása pontos betekintést nyújthat abba, hogy mire vágysz.

A kommunikáció kulcsfontosságú! Legyél nyitott és őszinte az igényeiddel kapcsolatban. Fontos, hogy légy hű önmagadhoz. Ne próbálj olyanná válni, aki nem vagy, és ne elégedj meg valamivel, ami nem tesz boldoggá. Fogalmazd meg, milyen életmódot szeretnél folytatni, és ebbe milyen partner illik. Ha például szeretsz utazni, akkor egy másik kalandor illik hozzád.

Sose hagyd figyelmen kívül a megérzéseidet!

Az intuíció hatékony eszköz lehet annak meghatározásában, hogy mit szeretnél egy kapcsolatban. Azt tanácsoljuk, hogy egy új kapcsolatban lassan haladj, a rohanás elhomályosíthatja az ítélőképességedet. Szánj egy kis időt önmagad, értékeid, erősségeid és gyengeségeid megismerésére, ez segíthet azonosítani, mire van szükséged, és mit tudsz cserébe ajánlani a partnerednek. 





 





Ezeket olvastad már?
Ennyit kell naponta aludnod, hogy olvadni kezdjen olvadni rólad a zsír

Ennyit kell naponta aludnod, hogy olvadni kezdjen olvadni rólad a zsír

Ezek a csillagjegyek a vasárnap nyertesei: de a Kosok jobban teszik, ha csendben maradnak

Ezek a csillagjegyek a vasárnap nyertesei: de a Kosok jobban teszik, ha csendben maradnak

Így készítsünk öblítőt házilag!

Így készítsünk öblítőt házilag!

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás