A mindenmentes zabos változatot a túró rudi-funoknak is ki kell próbálni!
A múlt heti Izé Caféban tett látogatáskor annyira megihletett a klasszikus kókuszgolyó mint erős gyermekkori élmény, hogy muszáj volt kitalálni annak glutén- és tejmentes változatát, ami legalább olyan finom, mint az eredeti. A Túró Rudi alternatívájaként megszeretett zabrudi adta az ötletet a mindenmentes házi zabrudi és kókuszgolyó elkészítéséhez. Az eredményt egy csúcsminőségű hagyományos sütikhez szokott és az eredeti kókuszgolyót is fogyasztó, sportos csapat tesztelte, megelégedéssel nyugtázva azt. Egy próbát megér.
2 bögre aprószemű zabpehely (GM),
1 bögre növényi tej vagy víz,
fél bögre cukormentes gyümölcslekvár
fél bögre házilag főzött csoki (2 púpos kanál kakaópor, 3 kanál víz, 4 kanál cukor /eritrit/, 5 dkg vaj /növényi/),
fél bögre darált (sós) mogyoró,
beforgatáshoz: kókuszreszelék és étcsoki (cukormentes),
fél presszós bögre feketekávé (fakultatív).
A zabpehelyre ráöntjük a növényi tejet vagy a vizet, hadd dagadjon. Közben elkészítjük a Fodrász Kati nénitől tanult csokiöntetet. A cukrot a vízzel és kakaóporral kikeverjük, beleolvasztjuk a vajat/vajhelyettesítőt, és mehet bele a duzzadó zabpehelybe!
Hozzákeverjük a durvára darált mogyorót (izgalmas, ha ropog a falat a rudiban vagy a golyóban), és az egészet betesszük éjszakára a hűtőbe, hogy összeálljon.
Reggel golyókat formázunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk, illetve mini rudacskákat, amiket olvasztott étcsokiba mártva zabrúdfalatokat gyártunk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre