
A mindenmentes zabos változatot a túró rudi-funoknak is ki kell próbálni!
A múlt heti Izé Caféban tett látogatáskor annyira megihletett a klasszikus kókuszgolyó mint erős gyermekkori élmény, hogy muszáj volt kitalálni annak glutén- és tejmentes változatát, ami legalább olyan finom, mint az eredeti. A Túró Rudi alternatívájaként megszeretett zabrudi adta az ötletet a mindenmentes házi zabrudi és kókuszgolyó elkészítéséhez. Az eredményt egy csúcsminőségű hagyományos sütikhez szokott és az eredeti kókuszgolyót is fogyasztó, sportos csapat tesztelte, megelégedéssel nyugtázva azt. Egy próbát megér.
2 bögre aprószemű zabpehely (GM),
1 bögre növényi tej vagy víz,
fél bögre cukormentes gyümölcslekvár
fél bögre házilag főzött csoki (2 púpos kanál kakaópor, 3 kanál víz, 4 kanál cukor /eritrit/, 5 dkg vaj /növényi/),
fél bögre darált (sós) mogyoró,
beforgatáshoz: kókuszreszelék és étcsoki (cukormentes),
fél presszós bögre feketekávé (fakultatív).
A zabpehelyre ráöntjük a növényi tejet vagy a vizet, hadd dagadjon. Közben elkészítjük a Fodrász Kati nénitől tanult csokiöntetet. A cukrot a vízzel és kakaóporral kikeverjük, beleolvasztjuk a vajat/vajhelyettesítőt, és mehet bele a duzzadó zabpehelybe!
Hozzákeverjük a durvára darált mogyorót (izgalmas, ha ropog a falat a rudiban vagy a golyóban), és az egészet betesszük éjszakára a hűtőbe, hogy összeálljon.
Reggel golyókat formázunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk, illetve mini rudacskákat, amiket olvasztott étcsokiba mártva zabrúdfalatokat gyártunk.
Te vajon köztük vagy?.
Irigylésre méltó függetlenség vagy egészségtelen önfejűség?
Tippek nőknek és férfiaknak!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre