Ettől a lecsótól megnyalod mind a 10 ujjad

Klasszikus magyar kaja francia beütéssel, azaz tojásos lecsó cukkinivel!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.08.17.
Módosítva: 2023.08.17.
tojásos lecsó elkészítés cukkini1 életmód

Gerébné Kovács Anna egészségügben dolgozóként mindig is figyelmet fordított a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozásra. Az egyszerű, de finoman elkészíthető ételeket részesíti előnyben. A Metropol olvasóival most a tojásos lecsója receptjét osztja meg. Anna franciásan cukkinivel készíti a lecsót, és ilyenkor nyáron kolbászt sem tesz bele, helyette egy tojással dobja fel a finom zöldséges ételt.

Kolbász helyett a tojás is tökéletesen megteszi! Fotó: Fodor Erika


Hozzávaló 2 adaghoz

2 nagy paprika

1 hatalmas főzőparadicsom

1 kis cukkini

1 fej vöröshagyma

olaj

só, bors ízlés szerint

2 egész tojás (adagonként egy)

Mindent bele, egymás után a serpenyőbe! Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd hozzáteszem a mosott, kicsumázott és felaprított paprikát, a hámozott, darabolt cukkinit és a négybe vágott paradicsomot. Sózom, borsozom, fedő alatt összerottyantom, de figyelek, hogy ne főjön szét. Ha kész, hagyom, hogy elfője a levét egy kicsit (de azért maradjon szaftos!), és két adaghoz két tojást keverek bele, ha csak egy adag fogy, akkor a felét félreteszem a hűtőbe, és a másik felébe 1 tojást ütök. A másik adagba majd frissen kerül a tojás.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás