Klasszikus magyar kaja francia beütéssel, azaz tojásos lecsó cukkinivel!
Gerébné Kovács Anna egészségügben dolgozóként mindig is figyelmet fordított a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozásra. Az egyszerű, de finoman elkészíthető ételeket részesíti előnyben. A Metropol olvasóival most a tojásos lecsója receptjét osztja meg. Anna franciásan cukkinivel készíti a lecsót, és ilyenkor nyáron kolbászt sem tesz bele, helyette egy tojással dobja fel a finom zöldséges ételt.
2 nagy paprika
1 hatalmas főzőparadicsom
1 kis cukkini
1 fej vöröshagyma
olaj
só, bors ízlés szerint
2 egész tojás (adagonként egy)
A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd hozzáteszem a mosott, kicsumázott és felaprított paprikát, a hámozott, darabolt cukkinit és a négybe vágott paradicsomot. Sózom, borsozom, fedő alatt összerottyantom, de figyelek, hogy ne főjön szét. Ha kész, hagyom, hogy elfője a levét egy kicsit (de azért maradjon szaftos!), és két adaghoz két tojást keverek bele, ha csak egy adag fogy, akkor a felét félreteszem a hűtőbe, és a másik felébe 1 tojást ütök. A másik adagba majd frissen kerül a tojás.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre