Elronthatatlan túrós pite recept került fel az internetre – Videó





Fenséges finomság, nem csak ünnepi hétvégékre!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.08.19.
Módosítva: 2023.08.19.
túrós pite elkészítés töltelék

Egy jó túrós pite bármikor mosolyt csal az arcodra. Ha pedig azt gondolnád, túl nehéz az elkészítése, álljon itt egy recept és egy videó, mely segít megcáfolni ezt a tévképzetet!

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg finomliszt 
25 dkg vaj 
25 dkg porcukor 
2 db tojássárgája 
2 ek tejföl 
1 csomag sütőpor 
 

A töltelékhez:
1 kg túró 
3 db tojás 
15 dkg cukor 
2 ek tejföl 
20 dkg  tej 
1 db citrom reszelt héja 
1 tk vaníliakivonat 
1 ek étkezési keményítő 
2 ek búzadara 
1 csipet só

 
A tetejére:
1 db tojás 
2 tk porcukor
 

Elkészítés:

Kezdjük a túrós pite töltelékével! 3 tojássárgáját egy közepes lábasban a cukor kétharmadával, a vaníliával és a keményítővel kézi habverővel kifehéredésig kikeverünk. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatos keverés mellett besűrűsödésig főzzük. Ha kész, tegyük át egy tálba, fedjük le és hagyjuk hűlni az így készült vaníliapudingot.
A túrót borítsuk egy nagyobb tálba. Reszeljük bele a citrom héját, utána adjunk hozzá tejfölt, búzadarát és a kihűlt vaníliapudingot. Fogjunk egy konyhai spatulát és az egészet keverjük ki jó alaposan.
Vágjuk a vajat kis kockákra és gyúrjuk össze a liszttel majd keverjük bele a tésztába. A masszát osszuk két részre, melyek közül az egyiket liszttel megszórt munkalapon nyújtsuk tepsiméretűre, tegyük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szurkáljuk meg villával. 5 percre tegyük a 190 fokosra előmelegített sütőbe. Ezt követően az elősütött, forró tésztalapot kenjük meg tojásfehérjével – így a töltelék nem áztatja majd el!
A tojásfehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral, illetve egy csipetnyi sóval. Ezt finoman keverjük a túróhoz, és az egészet kenjük rá a tésztára.
Nyújtsuk ki a tészta másik felét, és tegyük rá a töltelékre. Az egész tetejét kenjük meg egy felvert tojással, és villával egyenletesen szurkáljuk meg. Majd a villával rácsozzuk be finoman a tészta tetejét.
A 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk kockákra, a tetejét szórjuk meg porcukorral és tálalhatjuk is.

/Forrás: Mindmegette.hu/





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás