Rekordidő alatt a nemzetközi piacon is népszerű lett a Rögös túró. Sehol máshol nem gyártják a világon.
A Rögös túró egy olyan esszenciája a magyar konyhának, amit nemzetközileg is elismertek. Igazán büszkék lehetünk páratlan tejtermékünkre.
Amikor azt mondjuk, hogy a Rögös túrónak nincsen párja, azt nemcsak átvitt értelemben, hanem szó szerint kell érteni. A termék egyedisége miatt kiemelkedik a hazai tejtermékek közül. Ezt az egyedülállóságot annak köszönheti, hogy a Kárpát-medencén kívül máshol nem készítenek ilyen fajta friss sajtot. Bár több különféle túróféleséget gyártanak világszerte, de Rögös túrót csak itt gyártanak.
A tradicionális előállítási módjának köszönhetően a Rögös túró 2019-ben rangos nemzetközi elismerést kapott: az Európai Unió nyilvántartásába vette, és ezzel kiérdemelte a hagyományos különleges termék címet. Az elismerést igazoló pecsét azóta is megtalálható a Rögös túró csomagolásán márkától függetlenül. Honnan tudjuk, hogy minősített Rögös túrót vásárolunk? A csomagoláson található sárga és kék színű jelzés arra utal, hogy eredeti termékről van szó és nem egy olcsóbb változatról.
De nemcsak egyedisége miatt lett ilyen népszerű a Rögös túró. Ez az egyik legváltozatosabban felhasználható konyhai alapanyagunk. Kellemes íze egyaránt jól illik az édes és sós ételekhez – gondoljunk csak olyan klasszikus magyaros receptekre, mint a körözött és túrógombóc. Egyedül a fantáziánk szab határt annak, hogy mit varázsoljunk belőle: finom krémet reggelire, levesbetétet vagy főételt ebédre, esetleg pogácsát vagy tortát.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre