Ha veszel kencét a péksütihez, meg is van a komplett reggeli, uzsonna!
A Margitszigetről hazafelé tartva a Jászai Mari térnél, a Szent István körút V. kerületi oldalán, az 5. szám alatt botlottunk bele egy már kívülről is ígéretesnek látszó pékségbe.
A terv csak egy kávé és mellé gyorsan elfogyasztható péksüti volt, de aztán látva, hogy itt finom kenyérre való krémek is vannak, borult az eredeti elképzelés. Hosszas dilemmázás kezdődött, hogy akkor melyik fajta péksütihez, milyen krémet kéne kipróbálni, vagy inkább az eleve töltött, híres sajtos rolót, netalán a húsos pizzát, amiből egy áráért éppen kettőt lehetett volna enni?
Ha ez nem lett volna elég, ott voltak még az édesek, amik közül éppúgy lehetetlennek tűnt választani. A rengeteg mák-, túró- és meggytöltelékes pite, azok kerek tortaformában készített mentes változatai, a krémes tekercsek, mignonok, moszkauer, zserbó és társaik.
Öt-hat ember bevásárolt, mire dűlőre jutottam. Hogy végül mit kóstoltam, nem árulom el – válasszon csak mindenki magának –, de finom volt, és egy papírtáskányi kóstolót haza is hoztam. Plusz az ugyancsak kapható kapolcsi házi szörpöt és lekvárt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre