Fillérekből vett barlangból varázsolt álomotthont a fiatal pár





10 bank is elutasította a hitelkérelmüket, de nem adták fel.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.07.30.
takarékoskodás spórolás barlanglakás

Nem akármilyen elhatározásra jutott egy francia házaspár, miután nem egy, nem két, hanem tíz bankfiók is nemet mondott a hitelkérelmére. Alexia Lamoreux és Lotte van Riel nem hagyta annyiban a dolgot, a pár mindössze 1 fontért (430 forintért) vett egy barlangot.

Barlanglakás otthon ház kunyhó sablon
Váratlan döntést hozott a pár, beköltöztek egy barlangba Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az erős kezdést aztán három év kemény munka követte, mellyel a fiatalok előteremtették az egyedülálló ingatlan felújításához szükséges pénzt. A felújítás ugyanis 30 000 fontba, nagyjából 13 millió forintba került, mivel sem áram, sem csatornarendszer, sem víz nem volt a barlanglakásban. A végeredmény azonban magáért beszél: nappali, étkező, teljesen felszerelt konyha, három lépcsőfok magas emelvényre megálmodott fürdőszoba, süllyesztett világítás, irodahelyiség és egy kivájt szekrény is került a barlangba. A barlangba, melynek belső kialakítása 12 hónapnyi fáradozásába került a fiatal párnak.  Az pedig csak hab a tortán, hogy az egyik extra szobát kiadták az Airbnb-n, hogy mások is átélhessék, milyen egy a barlangban lakni.

A The Sun információi szerint nem a francia házaspár az egyetlen sziklabarlangba költöző, becslések szerint világszerte 40 millióan élnek barlangokban. A szikla komoly előnye, hogy nyáron hűvös, télen meleg, ugyanakkor a víz könnyen beszivároghat az esetleges repedéseken.

(Forrás: Ripost)





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás