Trükk a gyors fogyáshoz, ezt kell tenned, hogy megkönnyítsd a zsírvesztést

Sokaknak az a problémája, hogy egyszerre túl sokat fogyasztanak, pedig ezen a szokáson néhány trükkel könnyű változtatni!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.06.17.
étkezés kontroll mennyiség életmód fogyás

Néha észre sem vesszük, hogy túl sokat eszünk, főleg, ha valakinek a társasága vagy a telefon nyomkodása eltereli a figyelmünket. Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alapvető fontosságú, de az elfogyasztott táplálék mennyiségére is ügyelni kell. A „túlevés” nem csak hizlal, de fáradékonnyá, dekoncentrálttá is tesz, emellett pedig megterheli az emésztőrendszert. Eláruljuk, hogy lehetsz a legkönnyebben mértéktartó!

Egy kis odafigyeléssel megszabadulhatsz a felesleges kilóktól! (Fotó: Pixabay)

Légy jelen, és koncentrálj arra, amit eszel, azaz ne egy mechanikus cselekvés legyen, hanem maradj éber és figyelj! Ha rendületlenül kavarognak a fejedben a gondolatok, étkezés előtt csukd be egy kicsit a szemed és vegyél néhány mély levegőt, hogy megérkezz, majd ügyelj az étel illatára, állagára és ízére. Lehetőleg ne a számítógép vagy a tévé előtt fogyassz, mert a képernyők könnyen megbabonázhatnak. 

Az is fontos, hogy ne kapkodj, rágj meg minden falatot legalább 15-30-szor. Egy másik hasznos trükk a túlevés ellen az, hogy a falatok között pihentesd a villát a tányéron, ahelyett, hogy megpakolva a levegőben tartanád. Az étkezés befejezése után azonnal moss fogat, így elkerülheted a kísértést a következő adag elfogyasztására. 

Vess be optikai csalódást!

Használj kisebb tányért, így minden étel bőségesebbnek tűnik majd, ami növeli az elégedettség érzését. Még jobb, hogy szemet is gyönyörködtető módon tálalsz!  A szakemberek szerint sokan összekeverik a szomjúságot az éhségérzettel, ezért hasznos lehet, ha megiszol egy pohár vizet étkezés előtt. A tanulmányok megerősítették, hogy azok, akik étkezés előtt isznak, általában kevesebb kalóriát fogyasztanak, ami csökkenti a plusz kilók felszedésének kockázatát.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás