Egy névtelenséget kérő légiutas-kísérő fedte fel, mely ételeket és italokat jobb, ha nem fogyasztunk a fedélzeten.
A bennfentes szerint mindenekelőtt a víz és a forró italok az a terület, ahol az utasoknak óvatosnak kell lenniük. Bár a palackozott víz fogyasztása rendben van, a csapvizet kerülni érdemes. „Minden azon múlik, hogy milyen gyakran cserélik a vizet a tartályokban és tisztítják meg a csöveket” – mondta, hozzátéve, hogy csapvizet is gyakran használnak kávé és tea főzéséhez. „A legtöbb légiutas-kísérő nem iszik csapvizet, kávét vagy teát” – tette hozzá. Felhívta a figyelmet, hogy a jég is ugyanabból a vízből készül, így jobb kerülni. A koffeintartalmú italokat és az alkoholt ő a maga részéről a dehidratáltság miatt nem fogyasztaná.
Az ételek kapcsán megjegyezte, hogy az alacsonyabb nyomás miatt az emberek kevésbé érzik az ízeket, a gépeket kiszolgáló cégek ezért általában túlfűszerezik az ételeket. A tészták és a levesek általában nagyon sósak, ahogy a húst tartalmazó szendvicsek is. Nem túl biztatóan azzal zárta sorait, hogy a kollégái leginkább otthonról hozzák azt, amit fogyasztanak.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre