Kiderült: ezek a legjobb ételek, amelyek hidratálnak a kánikulában

Nem kell tovább szenvedned, ha jön a forróság, itt a hatékony megoldás.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.06.16.
Módosítva: 2023.06.16.
egészség étkezés nyár

Azzal mindenki tisztában van, hogy naponta körülbelül 2-2,5 liter vizet kell inni ahhoz, hogy szépek és hidratáltak maradjunk.

Gyümölcslé ital innivaló sablon
Fontos, hogy sokat igyunk a melegben, de a folyadékot így is pótolhatjuk – Fotó: Pexels

Azonban arra már nem gondolunk, hogy bizonyos mennyiséget a különböző ételekből is kinyerhetünk. A National Institutes of Health szerint a „hidratációs létra” legalján olyan olajok és cukrok állnak, amelyek nulla százalék vizet tartalmaznak, vagyis folyadékpótlás szempontjából nem hasznosak.

Viszont az olyan élelmiszerek, mint a banán vagy a sült krumpli igen előkelő helyet foglalnak el a ranglistán, ugyanis sokkal nagyobb hidratáló képességgel rendelkeznek. Így néz ki a végső sorrend:

  • 70-79% banán, avokádó, túró, ricotta sajt, burgonya (sült), kukorica (főtt), garnélarák
  • 60-69% tészta, hüvelyesek, lazac, fagylalt, csirkemell
  • 50-59% darált marhahús, hot dog, feta sajt, bélszínsteak (főtt)
  • 40-49% pizza
  • 30-39% cheddar sajt, bagel, kenyér
  • 20-29% pepperoni, kolbász, torta, keksz
  • 10-19% vaj, margarin, mazsola
  • 1-9% dió, földimogyoró (száraz pörkölt), csokis keksz, keksz, gabonafélék, perec, tacohéj, mogyoróvaj

Az utóbbi években hozzászokhattunk ahhoz, hogy Európában és Magyarországon is nagyon melegek a nyarak. Így biztos mindenki kíváncsi arra, mik azok az ételek, amik „szuperhidratálóak”. A Grubby bemutatta a magas folyadéktartalmú gyümölcsöket és zöldségeket, amelyekkel hidratálhatod magad a nyári időben. Azonban egy fontos dologról továbbra se feledkezz meg, sok vizet kell inni a hőségben – emlékezetet cikkében a Mirror.

A legjobb hidratáló gyümölcs és zöldség a víztartalom alapján

  • Uborka – 96 százalékos víztartalom
  • Saláta – 96 százalék
  • Paradicsom – 95 százalék
  • Spenót – 93 százalék
  • Görögdinnye – 92 százalék
  • Gomba – 92 százalék
  • Eper – 91 százalék
  • Dinnye / sárgadinnye – 91 százalék
  • Brokkoli – 91 százalék
  • Őszibarack – 89 százalék
  • Narancs – 88 százalék
  • Szőlő – 81 százalék

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás