Habos és hűsítő! Így készíts eperkrémlevest gyorsan és egyszerűen

Nem kell hosszasan főzőcskézni egy jó nyári leveshez, eperből hidegen csináld!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.06.17.
eper leves életmód

Lassan lecseng az eperszezon, és az idő is egyre melegszik, mindkét tény indokol egy finom, friss gyümölcsből hidegen készített hűsító-habos eperkrémlevest vacsorára!

 


Hozzávaló

1kg friss eper (én a szamócát jobban szeretem, sokkal zamatosabb)

1 liter hideg tej (növényivel is finom!)

2,5 dl hideg tejszín (növényi is lehet)

1 nagypohár natúr krémjoghurt

2 evőkanál maradék eperlekvár

Tavalyi meggykompót leve

Cukor vagy eritrit ízlés szerint (Én nem tettem, mert az eperlekvár és a meggylé is elég édes volt)

Étcsokireszelék (nem kötelező)

 

Elkészítés

A friss, megmosott epret (szamócát) apró darabokra vágtam. A krémjoghurtba belekevertem az eperlekvárt, és ezt felöntöttem a tejjel. Beledobáltam az eperdarabokból annyit, hogy egy kevés maradjon a tálaláshoz a kehely aljára és a tejszínhab tetejére. 

 

Az üvegkehely aljára külön tettem néhány eperdarabot, majd beleöntöttem a darabos krémlevest, a tetejére a felvert tejszínhabból tettem, eperdarabokkal és csokireszelékkel téve még kívánatosabbá a hűsítő-habos, zamatos gyümölcskrémlevest.

 

Tuti

A tejszínhabot csak közvetlenül a tálalás előtt verjük fel, és kanalazzuk a krémleves tetejére. Egyébként hab nélkül is mesefinom.

 

Tipp

Az ízeknek és az összetevők egybeérésének jót tesz, ha egy kis időre hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

 

 


 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás