
Nem kell hosszasan főzőcskézni egy jó nyári leveshez, eperből hidegen csináld!
Lassan lecseng az eperszezon, és az idő is egyre melegszik, mindkét tény indokol egy finom, friss gyümölcsből hidegen készített hűsító-habos eperkrémlevest vacsorára!
1kg friss eper (én a szamócát jobban szeretem, sokkal zamatosabb)
1 liter hideg tej (növényivel is finom!)
2,5 dl hideg tejszín (növényi is lehet)
1 nagypohár natúr krémjoghurt
2 evőkanál maradék eperlekvár
Tavalyi meggykompót leve
Cukor vagy eritrit ízlés szerint (Én nem tettem, mert az eperlekvár és a meggylé is elég édes volt)
Étcsokireszelék (nem kötelező)
A friss, megmosott epret (szamócát) apró darabokra vágtam. A krémjoghurtba belekevertem az eperlekvárt, és ezt felöntöttem a tejjel. Beledobáltam az eperdarabokból annyit, hogy egy kevés maradjon a tálaláshoz a kehely aljára és a tejszínhab tetejére.
Az üvegkehely aljára külön tettem néhány eperdarabot, majd beleöntöttem a darabos krémlevest, a tetejére a felvert tejszínhabból tettem, eperdarabokkal és csokireszelékkel téve még kívánatosabbá a hűsítő-habos, zamatos gyümölcskrémlevest.
A tejszínhabot csak közvetlenül a tálalás előtt verjük fel, és kanalazzuk a krémleves tetejére. Egyébként hab nélkül is mesefinom.
Az ízeknek és az összetevők egybeérésének jót tesz, ha egy kis időre hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Ez most tényleg működik.
Elárulták a párok, nekik mi segített – zseniális megoldások jönnek!
Csak egy éjszakára tervezel? Nem mindegy, kivel sodor össze a sors!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.