RETRO RÁDIÓ

Ezért szórj sót a vécébe – ezt neked is ki kell próbálnod!





Azzal mindenki tisztában van, hogy a fürdőszobát és a vécét különösképpen tisztán kell tartani, főleg a nyári időszakban.



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.05.18.
csodaszer tippek életmód takarítás

A tisztán tartáshoz különböző vegyszerekre van szükség, amelyeknek elég borsos ára is tud lenni. Mutatunk egy egyszerűbb, olcsóbb és nem mellesleg egészségesebb megoldást, amivel könnyedén tisztává és bacimentessé varázsolhatod az otthonod. Ez a házi módszer új színt visz a hétköznapokba, mutatjuk, mire lesz szükséged: egy kis sóra és egy fél citromra.

Gondoljuk végig, hogy mi az a lakásban, amit mindenképpen ki kell takarítanunk Fotó: shutterstock
Fotó: Shutterstock

Hogyan készül a csodaszer? 

A Lakáskultúra magazin cikkéből kiderült, hogyan fogj neki a csodaszer elkészítéséhez: először készítsd elő az összetevőket: egy citrom vagy lime, 2-3 evőkanál só. A citromot vágd félbe, és a levét facsard ki egy tálba. Csak az egyik felére van szükség, a másik felét félreteheted. A citromléhez kanalazz 2-3 evőkanál sót, és alaposan keverd össze. A keverék legyen pépes állagú.

Ha nagyon makacs szennyeződésekkel van dolgod, érdemes a sokoldalú szódabikarbónát is bevetni, hogy még erősebb hatású legyen a takarítószered.

Így használd az oldatot:

A sós takarítószer több  módon is használható vécétisztításhoz. Talán a legegyszerűbb, ha a vécécsészébe öntöd a keveréket és alaposan körbe súrolod a kagyló belsejét egy vécékefével. Ha a súrolással készen vagy, hagyd a keveréket 10 percig a vécékagylón, hogy elérje a kívánt hatást. Ezután szimplán húzd le a vécét. Amennyiben még nem teljesen tiszta az első próbálkozás után a porcelánfelület, az egészet próbáld újra úgy, hogy egy kis szódabikarbónát is adsz a sós-citromos keverékbe. Nem kell túl sok: 1 kanállal elegendő – írják az oldalon.





 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás