RETRO RÁDIÓ

Ez mindenkinek a rémálma: de így megkönnyíthető a konyhai takarítás

Az edények, tányérok és evőeszközök elmosogatásánál már csak egy rosszabb van. Igen, az a hely, ahol elkészült az étel.Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.04.29.
takarítás életmód sütő konyha

A sütőtisztítás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka az ablakpucolás és a portörlés után. Azonban pánikra semmi ok, hiszen a következő tippekkel sokkal gyorsabban végezhetsz ezzel a nem túl hálás feladattal.

Ezekkel a módszerekkel villámgyorsan kitakarítható a sütő Fotó: Pixabay

Kezd a porszívózással 

Az alábbiakban felsorolunk jó néhány módszert, aminek a segítségével csillogóvá varázsolhatod a sütődet. Ám bármelyiket választod, elsőként mindig porszívózd ki a készülék aljába szóródott morzsát, ételmaradékot és port. Használd hozzá a hosszúkás fugatisztító csövet, hogy a legkisebb résekhez is hozzáférj.

Az univerzális fogkefe

A fürdőszoba takarításánál már bevált, akkor a konyhában miért ne használhatnád? Itt is ugyanúgy alkalmas a nehezen hozzáférhető sarkok és mélyedések tisztítására.

Só a gyors megoldáshoz

Sütés közben a tepsiből, vagy a rácsról könnyen a sütő aljára csoroghat a forró zsír. Cselekedj gyorsan! Szórj rá azonnal egy marék sót, aztán folytasd a sütést. Ha az étel kész, és a sütő is kihűlt, könnyen eltávolíthatod a szennyeződést, amely a só nélkül ráégett volna a készülék aljára.

Ecetes gőzfürdő

A forró víz és az ecet segít feloldani a zsírt a készülék faláról, így könnyebb lesz azt letörölni. Tölts meg a negyedéig egy lábost vízzel és kezd el melegíteni. Amikor forrni kezd, adj hozzá ugyanennyi ecetet, forrald 30 másodpercig, azután tedd be a sütőbe, a középre állított rácsra. Csukd be az ajtót, és hagyd hatni 45-60 percig. Ekkor vedd ki az ecetes vizet, és töröld át a készülék falát mosogatószeres vízzel.

Citromlével is működik

Az előző módszerhez hasonlóan tölts meg vízzel egy lábost, facsarj bele 2 db citrom levét, és dobd bele a kifacsart citromokat is. Tedd a lábost a sütő középső rácsára, és kapcsold be a készüléket a legmagasabb hőmérsékleten. Hagyd felforrni a vizet, majd kapcsold ki a készüléket, és óvatosan vedd ki a lábast. Amikor a sütő kihűlt, egy nedves ronggyal töröld át!

Ne felejtkezz el a sütőrácsról

Alakjánál és méreténél fogva a sütőrácsot a legegyszerűbb a kádban elmosni, csak teríts alá egy régi törölközőt, nehogy megkarcold a zománcot. Engedj rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, aztán szórj bele egy csésze szódabikarbónát. Hagyd állni egy éjszakán át, majd kefével alaposan súrold át - szedte össze a Mindmegette.

 

Ezeket olvastad már?
Aggodalmat keltő figyelmeztetést adtak ki a népszerű gyógyszer miatt

Aggodalmat keltő figyelmeztetést adtak ki a népszerű gyógyszer miatt

Több csillagjegyre meglepetés vár a következő napokban, de van egy kis baj!

Több csillagjegyre meglepetés vár a következő napokban, de van egy kis baj!

Itt a tavasz, új lehetőségek várnak ezekre a csillagjegyekre

Itt a tavasz, új lehetőségek várnak ezekre a csillagjegyekre

51 év házasság után tudta meg a férfi, hogy egyik fia sem az övé

51 év házasság után tudta meg a férfi, hogy egyik fia sem az övé

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás