Olga hercegnő imádja a magvas csokigolyót

Bejött a magvas csokigolyó a Kelemen családnak is - Olga meg is csinálta.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.03.04.
Módosítva: 2023.03.05.
Édesség család csoki

A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin házaspárral készült interjú-beszélgetésre vittem egy kis magvas csokigolyót a társalgáshoz. A találkozó a család otthonában volt, ezért azt az 5 és fél éves Kelemen Olga is megkóstolta. Úgy tűnik, a gyorsdesszert nemcsak a szülőknek ízlett, mert azóta az édesanyja segítségével már ő is elkészítette. Az ő tiszteletére neveztük el ezt az olajos magvakból és aszalt, illetve kompótnak eltett gyümölcsből készült, sütés nélkül, gyorsan összedobható édességet Olga hercegnőnek.

Amikor Olga először kóstolta Fotó: Vaskó Tamás

Hozzávaló

20 dkg mogyoró/blansírozott mandula/dió/pekándió – Csak az egyik vagy vegyesen

10 dkg aszalt sárgabarack vagy aszalt szilva (vagy vegyesen)

1-2 evőkanál házi gyümölcslekvár vagy kompótból összenyomott gyümölcshús

10 dkg étcsoki

Kokas Katalin és kislánya, Kelemen Olga a róla elnevezett csokigolyókkal Fotó: Vaskó Tamás

Elkészítés

Az olajos magvakat az aszalt gyümölccsel és a lekvárral a késes darálóban „összeturmixoljuk”, majd betesszük egy picit szikkadni a hűtőbe. E közben felolvasztjuk az étcsokit, és amíg megdermed, megformázzuk a golyócskákat a masszából, és egyik felét a csokimázba mártva, tálra tesszük. Hagyjuk rákötni. A tetejére szórhatunk kandírozott narancshéjat vagy szúrhatunk egy darabos magvat.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás