
Bejött a magvas csokigolyó a Kelemen családnak is - Olga meg is csinálta.
A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin házaspárral készült interjú-beszélgetésre vittem egy kis magvas csokigolyót a társalgáshoz. A találkozó a család otthonában volt, ezért azt az 5 és fél éves Kelemen Olga is megkóstolta. Úgy tűnik, a gyorsdesszert nemcsak a szülőknek ízlett, mert azóta az édesanyja segítségével már ő is elkészítette. Az ő tiszteletére neveztük el ezt az olajos magvakból és aszalt, illetve kompótnak eltett gyümölcsből készült, sütés nélkül, gyorsan összedobható édességet Olga hercegnőnek.
20 dkg mogyoró/blansírozott mandula/dió/pekándió – Csak az egyik vagy vegyesen
10 dkg aszalt sárgabarack vagy aszalt szilva (vagy vegyesen)
1-2 evőkanál házi gyümölcslekvár vagy kompótból összenyomott gyümölcshús
10 dkg étcsoki
Az olajos magvakat az aszalt gyümölccsel és a lekvárral a késes darálóban „összeturmixoljuk”, majd betesszük egy picit szikkadni a hűtőbe. E közben felolvasztjuk az étcsokit, és amíg megdermed, megformázzuk a golyócskákat a masszából, és egyik felét a csokimázba mártva, tálra tesszük. Hagyjuk rákötni. A tetejére szórhatunk kandírozott narancshéjat vagy szúrhatunk egy darabos magvat.
Az Ikrek ma ne dicsekedjen, a Szűz adjon új esélyt!
Egy új tanulmány is ezt bizonyítja.
Itt a csodafegyver a szennyeződések eltávolítására.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre