Így lehet lapos a hasad – fogyókúra nélkül





Íme heti ajánlatunk 7 pontban. Csak követned kell ezeket az étkezési tanácsokat.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.03.23.
fogyás tippek praktikák

Ha ránézel a reklámokra és mindről hibátlan alakú modellek mosolyognak rád, nyilván elgondolkozol, ők hogyan csinálják. Hiszen valamit ők is esznek, nem fogyókúrázhatnak nonstop! 

Fotó: Pixabay

A Diéta és Fitnesz most összegyűjtötte, mik azok az ételek, amiket el kell hagynod ahhoz, hogy ne okozzanak állandó gondot a hasi hurkák. És persze hogy ne űr maradjon a helyükön, rögtön javasolnak is olyan élelmiszereket, amiket érdemes felvenni a bevásárlólistára. 

1. Kevesebb sót használj!

Szakértők szerint az átlagember éppen kétszer annyi sót fogyaszt, mint kellene. A feldolgozott élelmiszerekben, felvágottakban, konzervekben, poralapú szószokban, ételízesítőkben eleve rengeteg só van, vagyis utólag megsózni az ezekből készült ételeket teljesen fölösleges.

2. Felejtsd el az édesítőszereket!

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy a cukor hizlal leginkább, és ezért átváltottál pótszerekre, de nem mindenki bírja jól a szorbit, mannit, xilit és lacitol nevű édesítőket. Ezek sokszor hasmenést okoznak vagy épp felpuffasztanak, vagyis még ha nincs is úszógumid, akkor is úgy nézhetsz ki, mint egy terhes kismama.

3. Szokj le az üdítőkről!

Még a light jelző sem kímél meg attól, hogy az említett édesítőszerek és a szénsav kombinációjából eredően puffadtnak érezd magad. Legjobb, ha vizet iszol, az segíti az emésztést, így a pocak is laposabb lesz. Naponta 8 pohár vizet kell meginni ahhoz, hogy kellően hidratált legyen a szervezeted, és ne feledd, hogy a kávé, a kakaó és a turmix nem számít ebbe bele!

4. Hagyd el a rágcsát!

A nasi, a cukorka és a rágó nemcsak fölös kalóriákat jelent, hanem ezek habzsolásával sok felesleges levegő jut az emésztőrendszerbe. Ez lehet az egyik fő oka, amiért duzzadtnak érzed a hasad, mintha egy kőgolyó lenne benne.

5. Egyél több rostosat!

Ez a másik csodaszer a víz mellett, ami segíti az emésztést. Erre kiváló a zabpehely és az útifűmaghéj. Utóbbi a vízből képes akár a saját tömegének a hússzorosát is felszívni, aminek következtében zselés állagot nyer, és végighaladva az emésztőrendszeren, eltávolítja a lerakódásokat.

6. Vigyél be több káliumot!

Helyre kell állítani a nátrium–kálium-egyensúlyt, mert ez szabályozza szervezetünk vízháztartásának működését. A káliumot legjobb természetes formában fogyasztani, például a krumpli és a banán is bőven tartalmazza. De ahogyan mást, ezt sem szabad túlzásba vinni, mert a túl sok kálium szívritmuszavarhoz vezethet.

7. Vissza a természethez!

Már a felvilágosodás nagy gondolkodói is tudták, hogy a legjobb, ha visszatérünk a természethez. Mi most itt a szó szoros értelmében használjuk a rousseau-i jelmondatot, azaz abban a jelentésében, hogy étkezéseink lehetőleg minél kevesebb feldolgozott és minél több természetes alapanyagot tartalmazzanak. Ilyenkor tavasszal már könnyen elérhető egy csomó szezonális zöldség, saláta, savanyúság.





 





Ezeket olvastad már?
„A családom büszke arra, hogy erotikus modell vagyok – ők az első számú rajongóim”

„A családom büszke arra, hogy erotikus modell vagyok – ők az első számú rajongóim”

Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Figyelem! A Te hangodat is klónozhatták, ha elkövetted ezt a hibát a telefonoddal

Figyelem! A Te hangodat is klónozhatták, ha elkövetted ezt a hibát a telefonoddal

A négyéves fiam gyűlöli a feleségem főztjét: hogy vessek véget az állandó családi viszálynak?

A négyéves fiam gyűlöli a feleségem főztjét: hogy vessek véget az állandó családi viszálynak?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás