Eloszlatjuk a tévhiteket: azt hisszük, hogy szépségtipp, pedig többet árt, mint használ





„A barátnőm is így csinálja, és anyámnak is bevált. Ráadásul még a kedvenc sorozatom főhőse is naponta alkalmazza.” Miért ne lenne jó a házi bőrápoló vagy az „okosba” megoldott pattanásleszárítás? Azért, mert nem minden szépségközhely tesz jót a bőrnek, hiába száll szájról szájra és erősítik meg a hatásukat a szépségmagazinok. Nézzük a legnagyobb melléfogásokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.15.
hogyan ne szépüljünk

A szemcsés arcradírtól lesz puha a bőr

Ugyan a felső, elhalt hámrétegtől valóban nem árt megszabadulni, de a nagy szemcséjű, természetes arcradírok, főleg a házi készítésű, kávézaccos, cukros, sós, magőrleményes fajták felsértik a bőrt, és akár égési foltokat is hagyhatnak.

Fogkrém a pattanásokra

Ez egyik legnagyobb szépségápolási tévhit, a kozmetikusokat ki lehet kergetni vele a világból. Az úttörőtáborban pillanatnyilag jó ötletnek tűnt, hogy a lángoló pattanást leszárítsuk valamivel, de a fogkrém valójában tényleg nem tesz mást, csupán kiszárítja a pattanások tetejét. Csak annyit érünk el vele, hogy a tetejét lekaparhatjuk, de a gyulladást nem szüntethetjük meg. Ráadásul ha a pattanás teteje megkeményedik, akkor a benne lévő faggyúnak esélye sincs kiürülnie.

Uborkakarika a szemre

Pillanatnyilag jól esik a duzzadt szem környékének a nedves uborka érintése, de hosszú távon az uborka vizet von el a bőrtől, és a gyakori használat során megjelennek a hajszálráncok a szem alatt, ráadásul fakítja is a bőr színét és egyáltalán nem hidratál.

Kell a a dupla hajmosás

A kétszeres samponozás túl sok természetes faggyút mos ki a hajból, ami ellenkezőleg hat: túlzott zsírosodáshoz vezet.

A jégkockától üde lesz a bőr

A közvetlenül a bőrre helyezett jégkocka sokkolja a hámréteget, kivörösödik tőle. Az irritáció pedig nem ugyanaz, mint a természetes pirospozsga.

Napi száz húzás a hajkefével, és egészséges lesz a haja

Ez a napi rutin inkább kockázatos, mint egészséges. A túlzásba vitt fésülködés során olyan hajszálakat is kihúzunk, amelyek maguktól még nem hullanának ki, és a fejbőrt is felsértjük.

A zsíros bőrt mosószappannal kell mosni

A nagyinak ez a tippje dobogós a „Hogyan tegyük tönkre könnyen, gyorsan az arcbőrt?” című képzeletbeli vetélkedőn. A szappan szárítja a bőrt, ami ennek a hatására még több faggyút termel, vagyis hosszú távon egyre zsírosabb lesz. A durva tisztítószer eltávolítja a bőr filmszerű védőrétegét, és gyorsabban beindul a ráncosodás.

Fotó: Shutterstock

Ami tényleg működik

-Az olívaolaj puhítja a bőrt - összetétele nagyon hasonlít a bőr saját zsírjainak összetételére, ezért könnyen, gyorsan szívódik fel, és eljut a mélyebb rétegekig is.

-Az élesztős pakolás szépít - többféle B-vitaminban is gazdag, ez a vitamincsalád pedig valóban szépíti a bőrt.

-Ajakbalzsamnak is jó a méz - A kiszáradt és cserepes ajkakra természetes gyógyír a méz. Egyszerűen kenjünk be ajkainkat virágmézzel, és masszírozzuk bele alaposan. Viszont álljunk ellent a kísértésnek: ahelyett, hogy lenyalnánk, kíméletesen távolítsuk el egy törlőkendővel.





Ezeket olvastad már?
„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik, és mindent én fizetek”

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik, és mindent én fizetek”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás