Találd meg a számodra tökéletes kávéfőzőt, hogy jól induljon a nap!





Reggeli kávé nélkül sokunk számára nehezebben indulna a nap, nem mindegy azonban, milyen italt fogyasztunk. Az alábbi írás abban igyekszik segíteni, hogyan találhatjuk meg a számunkra megfelelő kávéfőző gépet. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.30.
reggeli energia

Érdemes látni, hogy a kereskedelmi kínálat rendkívül széles, így nem nehéz eltévedni a különböző gépek útvesztőjében, de ha figyelembe vesszük, milyen kávéitalokat fogyasztunk legszívesebben, máris könnyebb dolgunk van.

Ma is népszerűek a múlt század végén aranykorukat élő filteres kávéfőző gépek. Az ilyen készülékek működési elve roppant egyszerű; bekapcsolást követően forró vizet csepegtetnek a filterbe helyezett őrleményre, ami felveszi a kávé aromaanyagait, végül a filteren keresztül egy kancsóba vagy egy csészébe jut. Az így elkészült kávé kevésbé karakteres, a koffeintartalma is alacsonyabb, így napi több adag fogyasztását teszi lehetővé. Érdemes olyan gépet választani, ami beépített melegítő tálcával rendelkezik. Noha ezek igazi retró-életérzést hordoznak magukban, a korszerűbb készülékek között találunk olyanokat, amelyek megjelenése megfelel a kor elvárásainak.

Mindenképpen be kell mutatni a kapszulás kávéfőzőket is, amelyek neve egyre kevesebbek előtt cseng ismeretlenül. A hirtelen jött népszerűségük elsősorban annak köszönhető, hogy az ilyen gépek magas nyomáson kimagasló minőségű kávét képesek készíteni.

Fotó: Pixabay

Ez természetesen nagyban köszönhető az aromazáró tulajdonsággal rendelkező alumínium kapszuláknak is, ráadásul a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tubusokba a legjobb minőségű őrlemények kerüljenek. Előnyként említhető továbbá, hogy az ilyen gépek relatív kedvező áron vásárolhatók meg; noha némileg drágábbak a filteres gépeknél, lényegesen olcsóbbak a presszó- és automata készülékeknél.

A presszó kávégépekről is szólni kell, noha ezekről elsősorban a kávézókban található monstrumok jutnak eszünkbe. Szerencsére ma már elérhetők az otthoni változatok, amelyek ugyanazt a sűrű, karakteres és habos kávéélményt biztosítják, mint a presszókban található társaik. Érdemes olyan készüléket választani, ami külön gőzcsappal rendelkezik, illetve alkalmas capuccino készítésére is. Amennyiben szívesen fogyasztunk tejes kávéitalokat, érdemes saját tejtartállyal rendelkező készüléket vásárolni. A komolyabb kávéfőzők esetében változtathatjuk a nyomás mértékét is, így könnyedén megválaszthatjuk a lefőtt kávé ízintenzitását.

Az automata kávégépek elterjedése nem véletlen, hiszen ezek a készülékek gombnyomásra elkészítik a kedvenc italunkat. A beépített darálónak köszönhetően az őrlemény mindig a lehető legfrissebb, a tejtartály és a habosító pedig lehetővé teszi a különböző krémes italok elkészítését. A kiválasztásnál érdemes figyelmet fordítani arra, hogy az igényeinknek megfelelő funkciókkal és kapacitással rendelkező készüléket válasszuk; ezek a gépek jellemzően nagyobb mennyiségek lefőzésére alkalmasak, nagyszerűen alkalmazhatók kisebb közösségekben és irodákban is, de megtalálhatjuk közöttük a családi használatra optimális változatokat is.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a legkorszerűbb kávéfőző gép is csak abban az esetben képes ínycsiklandóan finom italt készíteni, ha jó minőségű frissen tartott kávéból készítjük. Nem mellesleg figyelmet kell fordítanunk a gép rendszeres tisztítására is; csakis a lerakódásoktól és vízkőtől mentes géptől várhatjuk, hogy tökéletes végeredményt produkáljon.

(x)





Ezeket olvastad már?
Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

Ennyit kell naponta aludnod, hogy olvadni kezdjen rólad a zsír

Ennyit kell naponta aludnod, hogy olvadni kezdjen rólad a zsír

Ezek a csillagjegyek a vasárnap nyertesei: de a Kosok jobban teszik, ha csendben maradnak

Ezek a csillagjegyek a vasárnap nyertesei: de a Kosok jobban teszik, ha csendben maradnak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás