RETRO RÁDIÓ

Rád telepedett a pesszimizmus? Így űzd el a negatív gondolatokat





Ha a maximumot akarod kihozni az életből és önmagad boldogabb verziója akarsz lenni, akkor meg kell szabadulnod a baljós gondolatoktól. Mutatjuk, hogyan!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.12.
káros gondolatok

Az energia oda áramlik, ahová a figyelem irányul. A negatív gondolatoknak ezért is olyan kártékonyak, mert ha teret engedünk ezeknek, akkor az a viselkedésünkön is tükröződni fog. Szerencsére azt, ami a fejünkben zajlik, irányítani tudjuk!

(Fotó: Shutterstock)

Az alábbiakban öt tippet mutatunk be, amelyekkel előcsalogathatod az optimista éned. Elsőként próbáld ki azt, hogy amikor lehangoló feltevéseid vannak, akkor helyet foglalsz elméd hátsó részében, és megfigyeled a gondolataidat. A szakemberek szerint a negatív gondolatok irracionális gondolkodási minták eredményei, így ha képes vagy megfigyelőként hozzáállni ezekhez, annyit máris nyertél, hogy nem engeded át ezeknek a főszerepet.

A következő lépés a túlbonyolítás elkerülése. Ha folyton csak kattog az agyad, de nem teszel érdemi lépéseket, akkor eluralkodhat rajtad a pánik. Amikor negatív gondolatok árasztják el az elméd, írd fel azokat egy papírra, és egyből jegyzeteld mellé, hogy mi a megoldás. Tedd ezt minden alkalommal, és ne bonyolítsd tovább a helyzetet.

Itt az ideje, hogy töröld a feltételezett problémákat, és arra koncentrálj, ami valójában zajlik körülötted. Sokan például amiatt aggódnak, hogy nem elég vonzók. Ha ezen stresszelsz, először értékeld ki a bizonyítékokat és keress megoldást – ha ez a feltevés egyáltalán valós. Egy papíron csinálj két oszlopot, az egyikbe írd a bizonyítékokat, például ha nem akarnak barátkozni veled. A másik oszlopba jöjjenek az ellenérvek, úgy, mint a családtagok vagy barátok bókjai. Ugye, hogy semmi sem fekete vagy fehér? Itt az önelfogadás ideje, úgy vagy gyönyörű, ahogy vagy!

Fő az éberség és a tudatosság! Állj meg egy pillanatra, vegyél egy mély levegőt, és tanakodj el a gondolkodásmódodon. A cél az, hogy megfigyeld az elméd, mielőtt még cselekedetté vagy szavakká alakulnak a negatív gondolatok. Próbáld csökkenteni a stresszt, ez segíti majd a tisztánlátást!

Arra is ügyelj, hogy a reakciód ne legyen elhamarkodott. Emlékeztesd magad, hogy a pesszimista gondolataid léteznek ugyan, de semmiképp sem kell megerősíteni azokat. Foglald és engedd el magad, így máris érezni fogod, ahogy az erőtlen negatív gondolatok eltűnnek. Nem ezek határozzák meg, hogy ki vagy, ezért tereld is el róluk a figyelmedet.





Ezeket olvastad már?
Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Sűrű nap, túláradó érzelmekkel, ezek a csillagjegyek borulhatnak ki ma

Sűrű nap, túláradó érzelmekkel, ezek a csillagjegyek borulhatnak ki ma

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás