Tudják, hogy mit akarnak és bármikor félbehagyják a sulit, így tanulnak a felnőttek





A felnőttképzések világa teljesen más, mint egy főiskolai képzés vagy egy iskolarendszerű szakképzés. Kiderült, hogy milyenek azok a felnőttek, akik iskolapadba ülnek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.11.
oktatás felnőttképző

A TanfolyamOKJ.hu OKJ képzéseket és felnőttképzéseket közvetítő portál tanulni vágyó felnőttek körében végzett felmérése alapján pontosabb képet kaphatunk a felnőttkori tanulásról.

Fotó: shutterstock

Mi a fontos számukra?

A legnagyobb különbség a felnőttképzésben és az iskolarendszerben tanulók között, hogy az előbbiek határozottabban tudják, mit akarnak. Kezeljék őket felnőttként, és ne kisiskolás módszerrel oktassák a tanfolyam alatt, gyakran kapjanak visszacsatolást a tanulás eredményességéről, valamint a tanulmányi rend vegye figyelembe az életkörülményeiket és érezzék jól magát a csoportban, mert ha nem, akkor akár félbe is hagyhatják a tanulást.

Mi az előnyük?

A felnőttek könnyebben tanulnak önállóan, általában sikerrel alkalmazzák azokat a tanulási módszereket is, amelyek beváltak a számukra. A meglévő élettapasztalatuk és motivációjuk felelősségtudattal párosul, ez számos előnnyel jár a gyermekkori tanuláshoz képest.

Mi a hátrányuk?

A megkérdezettek többsége több szerepet is vállal az életben, ezért ebből fakadóan kevesebb idő jut a tanulásra, nehezebb koncentrálni a tananyagra.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás