Milyen színeket viseljünk 2021-ben





Beköszöntött az új év. Sok szempontból ez a megújulást jelenti. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.13.
divat

Ebben az évben pedig különösen vágyunk az új, friss dolgokra. Szeretnénk magunk mögött hagyni azt az elgyötört 2020-at. Lelkünknek is szüksége van a felüdülésre, ehhez pedig jó módszer, ha új dolgokkal vesszük körbe magunkat. Itt az ideje egy kis ruhatár frissítésnek. Lássuk, mik az idei trend színek, hogy ne csak új, de divatos is legyen a gardróbunk.

Pantone

A Pantone intézet minden évben megad egy színt, ami az adott év színe lesz. Ez egy olyan hagyomány, ami aztán nagyon sok mindenre hatással lesz a lakberendezéstől a kozmetikumokon át a divatig. Idén még továbbmentek, ugyanis nem egy színt, hanem egy színpárt határoztak meg. Ezek pedig egészen pontosan a következők:

- PANTONE 17-5104-es Ultimate Gray, vagyis az alap szürke, valamint a PANTONE 13-0647-es Illuminating, azaz a világító sárga árnyalat.

Nem csak úgy simán kiadják, hanem meg is magyarázzák, hogy miért az adott szín lett a befutó az évben.

Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója a következőképpen nyilatkozott az idei színpárról:

„Az alap szürke és az élénk, világító sárga egyesülése a lelkierő adta pozitivitás üzenetét fejezi ki. Praktikus és sziklaszilárd, ugyanakkor melengető és optimista, ez a színkombináció rezisztenciát és reményt nyújt számunkra. Bátorságot kell merítenünk és fel kell emelkednünk, ez elengedhetetlen az emberi szellem számára”

Még 2020 végén a Pantone közzé tette azt a 10 színárnyalatot is, ami meg fogja határozni az idei tavaszi és nyári kollekciókat. Nagyon vibráló, energikus és vidám összeállítás. Szükségünk is van erre ebben az évben, az biztos. A woohoo.hu oldalon láthatjuk ezen színeket, és inspirálódhatunk belőlük.

Fotó: pixabay

Világos és fényes

A másik megjelenő irányzat szerint a szín másodlagos, inkább a struktúrákon van a hangsúly. Ezt leginkább a világos színekkel lehet értelmezni. Letisztult színvilág fogja jellemezni ezt a trendet. Egyfajta továbbfejlesztett minimalizmus jegyében tekinthetünk a ruhadarabokra. A színek és az anyagok is fényesek, de nem vibrálóak, inkább a részletek pontos kidolgozására koncentrál.

Ez a trend már belopta magát a hétköznapi viseletbe is, és a nagyobb divatáruházak már reagáltak rá. Nem kell drága couture ruhákat vásárolnunk, elég betérnünk a C&A, H&M vagy a Zara üzleteibe, és megtaláljuk a polcokon. Sőt, nem is kell hosszasan válogatnunk a boltban, otthonról is kényelmesen kiválaszthatjuk, hogy melyik aktuális trendi darabra vágyunk, csak lapozzuk fel pl. a C&A online vásárlási katalógusát egy kis inspirációért.

Fotó: pixabay

Jelszó: Életöröm

A válság okozta megújulásra vágyás jegyében alakul ez a trend. Amit nem csak az életörömöt sugárzó színek, hanem a természetközeli nyomott minták határoznak meg. Kicsit visszavágyunk idén a természetbe, ahol minden rendben van, felszabadult boldogság és hátrahagyott gondok jellemzik. Ez az öltözködésben úgy jelenik meg, hogy ezúttal nem különböző színeket párosítunk, hanem az egyes színek árnyalatait passzintjuk egymáshoz. Így egy harmonikus, kiegyensúlyozott és boldogságot tükröző megjelenést hozunk létre.

Válasszunk bátran vibráló színeket. Divatos lesz a pink és púder színek kombinációja organikus kiegészítőkkel. Hordjuk együtt a rózsaszínt a pirossal vagy az orgona színt a mély lilával. Nagyon trendi lesz párosítani a menta színt az almazölddel is. Olyanok, akárcsak a természetben egy virág árnyalatai, vagy a tavaszi zsenge levelek színváltozatai.

Nagyon izgalmas trend ez, és sok kreatív lehetőséget kínál, bátran variáljunk a színekkel, mintákkal, anyagokkal!

Fotó: pixabay

Egzotikus minták

Már pár éve hódítanak a különböző etno darabok, legnagyobb örömünkre. Folytatódik ez a trend 2021-ben is. A pandémiás helyzetnek köszönhetően megjelentek a kézzel készített darabok, és erre reagált a divatszakma is. Így divatos lettek pl. a makramé technikával készült ruhadarabok, kiegészítők, amik miközben nyugalmat sugároznak, különleges megjelenéssel is kecsegtetnek.

De szintén tovább hódítanak a csempe minták és különböző hímzések. Ezeket nyugodtan lehet egymással kombinálni, egyfajta művészi káoszt adni a megjelenésnek.

Még mindig hódítanak a romantikus mexikói motívumok, de a magyar és a roma tradicionális minták is képviseltetik magukat a trendekben, nagyon izgalmas lehetőségeket nyitva meg előttünk.

Fotó: pixabay

Mint láthatjuk, nagyon változatos a 2021-es öltözködési paletta. A legfontosabb mégis az, hogy olyan dolgokat hordjunk, amikben jól érezzük magunkat és illeszkednek a személyiségünkhöz. A ruha egyfajta önkifejezési forma, bátran mutassuk meg általa, hogy kik vagyunk! (X)





Ezeket olvastad már?
„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik, és mindent én fizetek”

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik, és mindent én fizetek”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás