A monumentális vaginaszobor mindenkit sokkolt Brazíliában- fotók!





A nem mindennapi alkotás hatalmas felháborodást váltott ki a dél-amerikai országban.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.01.10.
fura

Rio de Janeiro Brazília második legnagyobb városa, ahol a A Megváltó Krisztus szobra található. Most a város északi részén, egy domboldalra egy ennél sokkal profánabb alkotás került.

A „Díva” névre keresztelt műalkotást 20 kézművescsapat hozta létre, a mű elkészítése összesen 11 hónapot igényelt. A megálmodó Juliana Notari volt, akinek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a nők ne érezzenek szégyent a saját nemi szervük miatt.

A műalkotás betonból és műgyantából készült, méretét tekintve pedig monumentális a maga 108 méteres kiterjedésével. Az alkotás szabadtéren található, nincs elkerítve, többek között ezért is nagy a felháborodás a művel kapcsolatban, sok szülő emelte fel a hangját, hogy mit fog majd mondani a gyerekének, ha véletlenül arra sétál, és a kisgyerek érdeklődését felkelti a domboldalon már messziről látható hatalmas piros rész. Vannak természetesen ellenkező állásponton is, akik a modern művészet egyik remek alkotásának tartják, és nem értik miért képezhet a szobor vitát, hiszen az alkotás egy olyan intim testrészünket ábrázolja, ami miatt nem kellene rosszul éreznünk magunkat.

Fotó: Juliana NOTARI / Juliana Notari / AFP
Fotó: by Juliana NOTARI / Juliana Notari / AFP

 


 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás