Unja a munkáját, de most nem akar váltani? Erre is van megoldás!





Sokan vannak, akik örülnek, hogy megmaradt az állásuk, miközben valójában már máshol töltenék a munkaidejüket. Mutatjuk hogyan érezhetik mégis jól magukat!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.15.
munka fontos változás állás

Fogadd el a helyzetet!

Ha egész nap azon gondolkodsz, hogy miért kell ott lennd, akkor egyre rosszabbul érzed majd magad. Fogadd el, hogy most ez van, és sokkal rosszabb lenne, ha egyáltalán nem lenne munkád. Nézz körül a környezetedben, minden bizonnyal többen lesznek olyanok sajnos, akik az állásuk elvesztése miatt létbizonytalanságban élnek. Örülj neki, hogy nem ezek közé tartozol!

Ne unatkozz!

Ha minden nap úgy mész be a munkahelyedre, hogy mennyire unod, akkor az egész napja szörnyű lesz. Ha a feladatod untat, nem maradhatsz hosszú távon boldog. Az unalom elkerülésének legegyszerűbb módja az új kihívások és lehetőségek keresése. Ha úgy éred, nem vagy alkalmas ezekre, győzd le a kételyeidet! Gondolj erre úgy, hogy ettől fejlődnek a képességeid és az is lehet, hogy egy új világ nyílik majd ki előtted.

Fotó: Shutterstock

Beszélgess többet a kollegákkal!

Bár lehet, hogy eddig is élénk szociális életet éltél a kollégáiddal, ebben az esetben ez nem feltétlenül egy olyan szempont, amin változtatni kell. Ha azonban alig mozdultál el eddig az asztalod mellől, akkor most tedd meg! Természetesen akkor, ha még együtt dolgoztok az irodában és nem homeoffice-ban vagytok. Lehet, hogy egy-egy munkatársadban olyan barátra lelsz, amire nem is gondoltál volna vagy csak rájössz, milyen érdekes emberekkel töltheted a napjaidat. Ha beszélgettek, nevetgéltek, biztosan szívesen töltöd majd a napodat velük még akkor is, ha a munkádat már nem tartod olyan érdekesnek.

Kérj visszajelzést!

A magasan elkötelezett munkavállalók 43%-a minden héten kap visszajelzés a munkájáról. Különben honnan is tudnánk nyomon követni a sikert? Kérd meg a vezetőidet arra, hogy hetente adjanak őszinte visszajelzést, ha eddig nem tették. Beszélj nyitottan és őszintén nekik arról, min dolgozol és kérd a segítségüket.

Tervezgesd a jövődet!

Ha ezt a helyzetet átmenetinek tekinted, biztosan jobb lesz a hangulatod. Addig is tervezz, álmodozz! Gondold végig és keresd meg azokat a lehetőségeket, hogy ha majd a járványhelyzet engedi, mivel szeretnél foglalkozni és hova szeretnél menni dolgozni.

 

 





Ezeket olvastad már?
Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

Ennyit kell naponta aludnod, hogy olvadni kezdjen rólad a zsír

Ennyit kell naponta aludnod, hogy olvadni kezdjen rólad a zsír

Ezek a csillagjegyek a vasárnap nyertesei: de a Kosok jobban teszik, ha csendben maradnak

Ezek a csillagjegyek a vasárnap nyertesei: de a Kosok jobban teszik, ha csendben maradnak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás