Kijelzővédő üveg és fólia: a telefon láthatatlan védőpajzsa





Az okostelefonok egyik forradalmi újítása volt az érintőképernyő, de ezzel a készülékek jóval  sérülékenyebbé is váltak. Cikkünkben két praktikus tippet is adunk a képernyő védelmére. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.25.
tech

Az okostelefonok mára a mindennapok szerves részét képezik. Két-három évtizeddel ezelőtt még az asztali számítógépek sem rendelkeztek ekkora memóriával, ilyen erős processzorokkal, ekkora teljesítménnyel, ami napjainkban a mobiloknál már természetes. Ráadásul számos tevékenységet, amit addig különböző eszközökkel végeztünk, egyesítettek magukban. A telefonunkon nézünk filmeket, vele csinálunk videókat és fotókat, rajta olvassuk az újságokat, hallgatjuk a rádiót. De vásárlásra is használjuk, ahogyan bankolásra is, és a kommunikáció számos csatornáját is működtetjük rajta keresztül.

Fotó: etuo.hu

Az okostelefonok azonban nem létezhetnének az érintőképernyő nélkül, ami ugyanakkor a készülékek legsebezhetőbb részét is jelentik. Könnyen megsérülhetnek, akár a kisebb karcolásoka, akár a komolyabb fizikai behatásokra gondolunk. A telefon képernyőjének védelme tehát kulcsfontosságú.

Szerencsére erre számos praktikus és hatékony megoldás elérhető amelyekkel garantálható a telefon kijelzőjének megfelelő védelme. Ezek közül kettőt tekintünk át ebben a cikkben részletesen: a kijelzővédő fóliák és a speciális kijelzővédő üvegek alkalmazása.

Kijelzővédő fólia: észrevétlen, mégis hatásos védelem

Még ma is vannak, akik idegenkednek a kijelzővédő fóliák használatától. Pedig ezek a polikarbonát fóliák leheletvékonyak, szinte észrevehetetlenek. Ennek köszönhetően egyáltalán nem rontják a felhasználói élményt, miközben a képernyőt tökéletesen védik a sérülésektől.

Fotó: etuo.hu

Ez arra az esetre is vonatkozik, amikor leejtjük a telefont, hiszen ezeknek a fóliák ellenállása az anyagok keménységét jelző Mohs-skálán 3H keménységnek felel meg. Sőt, olyan speciális kijelzővédő fóliák is léteznek, amelyek keménysége 7H. Ezek még hatékonyabban hárítják el a nagyobb fizikai behatásokat és akadályozzák meg a kijelző berepedését, törését. A kijelzővédő fóliák további előnye, hogy oleofób, zsírtaszÍtó tulajdonságúak, vagyis a nem kívánatos ujjlenyomatoktól is védik a telefon képernyőjét.

Kijelzővédő üveg: annak, aki biztosra akar menni

A védőfóliák képességeit is felülmúlják a különböző kijelzővédő üvegek. Ezek anyaga edzett üveg, ennek köszönhetően a már említett Mohs-s skálán 9H-s a keménységük. Így a karcolások, kisebb felületi sérülések mellett a törések ellen is biztos védelmet nyújtanak. Miközben a védőüveg semmilyen változást nem okoz a kijelző működésében.

Sőt, mivel nem hajlékony, garantáltan nem alakulnak ki a felragasztása után légbuborékok. Ennek köszönhetően a felragasztása könnyebb, mint a védőfóliáké. Mivel üvegfelület, a tisztítása is könnyebb.

Fotó: etuo.hu

Kijelzővédő fóliák és üvegek a telefonkiegészítők szakértőjétől

Az Etuo.hu a telefontokok és telefonos kiegészítők egyik vezető online szakáruháza. Csak ellenőrzött, minőségi termékeket forgalmaznak, amelyekre természetesen garanciát is vállalnak. Online ügyfélszolgálatukon keresztül bármikor fordulhatunk hozzájuk felvilágosításért.

Termékeiket magyar nyelvű használati útmutatóva forgalmazzák. Ráadásul a jogszabályban meghatározott 14 nap helyett 30 nap áll a vásárlók rendelkezésére, hogy ha úgy döntenek, indoklás nélkül visszaküldhetik a terméket - ilyenkor visszatérítik a vételárat.

A magyarországi domainen működő Etuo.hu árai igen kedvezőek, ami a kiváló minőséggel párosulva kivételesnek mondható a piacon. Nem véletlen, hogy az Etuo.hu megkapta az Árukereső.hu “Megbízható üzlet” minősítését. Nem mellesleg pedig a cikkben említett összes speciális védőfólia és üveg megtalálható a kínálatukban.

(x)





Ezeket olvastad már?
Fehér foltot látott az édesanya a fia szemében – Sokkolta a diagnózis

Fehér foltot látott az édesanya a fia szemében – Sokkolta a diagnózis

99 éve nyílt meg az első BNV. Te emlékszel minden részletre? – Kvíz

99 éve nyílt meg az első BNV. Te emlékszel minden részletre? – Kvíz

„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás