Húshoz hasonló, növényi alapú steak gyártásába kezdett egy startupcég. 3D-s nyomtató segítségével próbálják utánozni az állatok izomzatának szerkezetét...
Az izraeli Redefine Meat nevű cég terméke szójából, borsóból, növényi proteinekből, kókuszzsírból, valamint napraforgóolajból készül, és csakis természetes színezéket és ízesítést tartalmaz.
Az elmúlt években hatalmas piaca lett az alternatív megoldásoknak a hús- és élelmiszeriparban, ezért egyre több és egyre egyedibb megoldásokkal rukkolnak elő a cégek és kutatóik. A Redefine Meat már júliusban tervezi találmányának tesztelését izraeli éttermekben. Hosszú távú tervük, hogy jövőre az európai piacra is betörjenek, 2022-re pedig a boltok polcaira is termelhessenek.
A nyomtatott hússzelet mindenesetre igazán innovatív megoldásnak tűnik.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre