Tejszínes mázzal bolondítja a fahéjas csigát Lázár séf

Feldobja a hétvégét Lázár séf receptje, melynek hozzávalóit pénteken hazafelé menet meg is tudja venni az ember.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.02.02.
Módosítva: 2024.02.02.
fahéjas csiga recept lázár séf tejszín

Micsoda illat és micsoda íz: nehéz ellenállni a bolti fahéjas csigának, ám ha megnézed Lázár séf receptjét, jó eséllyel úgy döntesz majd, jöjjön a saját készítés!

Kovács Lázár
Mázat is kap Lázár séfnél a fahéjas csiga Fotó: Lázár Chef – Facebook

A népszerű szakács Instagram-oldalán osztotta meg a sajátos módon megbolondított fahéjas csigájának receptjét. Íme: 

Fahéjas csiga

Hozzávalók az élesztő felfuttatásához:
14 g porélesztő
20 g kristálycukor
125 ml langyos víz

A tésztához:
1000 g sütemény liszt
500 ml szobahőmérsékletű tej
40 g kristálycukor
1 tk. só
2 db egész tojás
160 g olvasztott margarin

1 óra kelesztés 40 fokon

A fahéjas töltelékhez:
120 g vaj
200 g kristálycukor
15 g őrölt fahéj

A cukormázhoz:
200 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 cl tejszín vagy tejszínhab
3 cl tej
1 csipet só

Sütés: kiolajozott vasedényben fedő nélkül 200 fokon alsó-felső (hagyományos) sütő funkción 25 percig. Ezt követően fedő nélkül 205 fokon légkeveréses funkción 15 percig.
Ami a nyálcsorgató végeredményt illeti, kiderül Lázát séf Instagram-oldalára feltöltött videójából:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás