![](https://cdn.metropol.hu/2024/05/DKq1ENJvZMY2YB6BePlkdn3yhm6r4u_FVY5ZlXDeowc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExMzBlOTViNjAyOTQwMTdhMjgzMDZmMzRjZGYwOTVi.png)
Feldobja a hétvégét Lázár séf receptje, melynek hozzávalóit pénteken hazafelé menet meg is tudja venni az ember.
Micsoda illat és micsoda íz: nehéz ellenállni a bolti fahéjas csigának, ám ha megnézed Lázár séf receptjét, jó eséllyel úgy döntesz majd, jöjjön a saját készítés!
A népszerű szakács Instagram-oldalán osztotta meg a sajátos módon megbolondított fahéjas csigájának receptjét. Íme:
Hozzávalók az élesztő felfuttatásához:
14 g porélesztő
20 g kristálycukor
125 ml langyos víz
A tésztához:
1000 g sütemény liszt
500 ml szobahőmérsékletű tej
40 g kristálycukor
1 tk. só
2 db egész tojás
160 g olvasztott margarin
1 óra kelesztés 40 fokon
A fahéjas töltelékhez:
120 g vaj
200 g kristálycukor
15 g őrölt fahéj
A cukormázhoz:
200 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 cl tejszín vagy tejszínhab
3 cl tej
1 csipet só
Sütés: kiolajozott vasedényben fedő nélkül 200 fokon alsó-felső (hagyományos) sütő funkción 25 percig. Ezt követően fedő nélkül 205 fokon légkeveréses funkción 15 percig.
Ami a nyálcsorgató végeredményt illeti, kiderül Lázát séf Instagram-oldalára feltöltött videójából:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre