A Vigyél Haza Alapítvány szombaton Örökbefogadó Napot tartott a FÖRI (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság) Állatvédelmi Őrszolgálatának Illatos úti telepén. A napon óriási volt az érdeklődés és nagyon sok gazdi és kutyusa megjelent.

„Nagy volt a forgalom szombaton, az Illatoson! Felhívásunkra több mint kétszázan jöttek el, hogy ismerkedjenek a gazdira váró kutyákkal, és egy életre szóló társat válasszanak maguknak. Megérkeztek az önkéntes kutyaszállítóink is, így – aki ezt kérte – minden gazdis kutyát az új gazdival együtt hazaszállítottunk! Olyan sokan jöttek, hogy önzetlenül segítsenek, hogy nem is jutott mindenkinek fuvar ” – számoltak be az eseményről a Facebook-oldalukon.

23 háziállat talált otthonra

A kezdeményezésnek köszönhetően 23 állat talált szerető otthonnak, ami egyébként nem is teljesen igaz, hiszen volt, aki már hét közben magához vett egy-egy kutyát.

„És az eredmények? 17 kutya és 6 macska talált magának gazdit! Bár a telepen nagyon sok a nagytestű, idősebb és stafford-jellegű kutya, sikerült sok olyan rászorulót is gazdikhoz juttatni, akik már több mint egy éve várják a csodát, vagy idősebbek: köztük két, 11 éves kutyus is” – írták.

„Hogy ez az eredmény sok, vagy kevés? Akik hosszú, reménytelen várakozás után végre otthont találtak, azoknak épp elég, akik tovább várnak reménykedve, egy-egy jólelkű állatbarátra, hogy végre örökbe fogadja őket, azoknak egészen biztosan csalódás… (Hozzátesszük, hogy a hét elején közzé tett szép fotók hatására már kedden elkezdődött az örökbefogadás, hiszen sokan nem várták meg a szombatot, hogy magukhoz vegyenek egy-egy kutyát) – árulták el.

Plusz két kutyus került új „gazdihoz”

„A nap végén, önkénteseink »megszavazták«, hogy vegyünk még gondozásunkba további két kutyust, akiket senki sem választott: Axelt, aki szívférges és még további, több hónapos kezelésre szorul, és Pedrót, a 9 éves keveréket, aki több mint egy éve volt az Illatos út lakója” – mesélték a bejegyzésükben.