RETRO RÁDIÓ

Rendhagyó örökbe fogadó nap az Illatos úton

Az örökbefogadó napon azok az autók, amelyek nap mint nap beviszik az elkóborolt állatokat, most Budapest belterületén házhoz viszik őket, és ebben segítséget nyújtanak a Vigyél Haza Alapítvány önkéntesei is.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.10.02. 00:20
Örökbefogadó

A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezésével, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állatvédelmi Őrszolgálat munkatársainak régi álma teljesülhet: személyesen juttathatják szerető családba a méltatlanul magára hagyott, kidobott, árva kutyákat. A rendhagyó akció, egyúttal megkönnyíti az új gazdik első közös utazását is, hiszen gyakran nem egyszerű egy még szinte ismeretlen állatot tömegközlekedési eszközön hazaszállítani.

Fotó: Göblyös Péter

– Az esemény előtt az alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai, erre rászoruló kutyákat megszépítik: ápolják, nyírják, fésülik őket.

– A rendezvényt megelőző napokban valamennyi, gazdára váró kutyáról a Vizslafotózás csapata igényes fotókat készít, melyeket az alapítvány és a szolgálat Facebook-oldalán lehet majd megtekinteni, és életre szóló társat választani közülük.

– A kutyusokhoz névre szóló gravírozott bilétát adnak ajándékba.

– A helyszínen a telep munkatársain és az alapítvány önkéntesein kívül a Tükör Módszer Népszigeti Kutyaiskola iskolavezetője hasznos tanácsaival segíti a megfelelő választást.

– Az ezen a napon örökbe fogadott kutyákkal 50 százalék kedvezménnyel lehet menni a Népszigeten, alapfokú- vagy a Hajógyári-szigeten kölyökkutya-tanfolyamra.

– A Vizslafotózás csapata ingyenes kutya-gazdi fotókat készít, az eseményen örökbe fogadott kutyákkal, hogy megörökítse az első, nagy találkozást.

– A Panzi-Pet Kft. jóvoltából minden örökbe fogadó 3 kilós prémium száraztápot kap ajándékba, hogy megkönnyítse az első, együtt töltött napokat.

– Az új gazdik, a kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, negatív szívférgességi teszttel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 6000 forint térítési díj ellenében.

Időpont: október 2., 10–15 óra között

Ezeket olvastad már?
Madarászsuli – 7–14 éveseknek

Madarászsuli – 7–14 éveseknek

Úti beszámoló – 100 magyar kép – 100 energiahely

Úti beszámoló – 100 magyar kép – 100 energiahely

Fenntarthatóság és klímaváltozás – beszélgetés a lehetséges alkalmazkodásról

Fenntarthatóság és klímaváltozás – beszélgetés a lehetséges alkalmazkodásról

Megint 30 – Kreatív alkotónap szépkorúaknak

Megint 30 – Kreatív alkotónap szépkorúaknak

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás