Az sem ritka, hogy akár 10 főt meghaladó létszámú csoportok, party helyszínt keresnek ottalvással. Az ilyesfajta internetes közösségből nem ez az egyetlen, hiszen népszerű lehetőség a buliszervezésre. A járványhelyzet alatt, miközben több millió ember együttesen próbálja leküzdeni a vírust, páran még a bulizásról sem képesek lemondani. Főleg fiatalok, de nem ritkán középkorúak próbálnak az óvintézkedések ellenére, esti programot találni maguknak vadidegenekkel.

Fotó: Facebook

Ennyi kell és már mehet is a buli

A kijárási korlátozás este 8 és reggel 5 közötti időtartamára kell egy helyszín, alkohol a 19 óráig nyitva tartó üzletekből, és társaság, akik szívesen csatlakoznának az egyébként illegális összejövetelhez. A kereslet és a kínálat találkozik a csoportokban. Aki jelzi, hogy helyszínt bérelne egy esti party-hoz, annak privát üzenetben válaszolnak a kiadó szálláshellyel rendelkezők. Az sem ritka, hogy virág-nyelven, nyilvános kommentben folyik a szervezkedés.

Fotó: Facebook

A nők hamarabb találnak partnereket

Nem ritka az sem, hogy ha valaki este fél 7-kor kiírja, hogy kedve lenne, egy kis hepajhoz, és pár óra múlva már az esti helyszínéről jelentkezik be a csoportba. Könnyebb dolga van a fiatal, csinos lányoknak. Őket bármikor, bármelyik party-ban szívesen várják, és általában a „buliszervezők” hiénák módjára le is csapnak, amint a hölgyek jelezték igényüket az esti házelhagyásról. A kiírásokban pedig nem ritka, hogy a férfiak megjelölik: már van pár hím, az „50-50%”-os nemi arány megtartásához most már jó lenne, ha lányok jelentkeznének csak.

Fotó: Facebook

Miért etikátlan a bulizás járvány idején

Azok a fegyelmezetlen emberek, akik fittyet hánynak a korlátozásokra, veszélyeztetik egész családjukat. Ugyan Magyarországon december óta csökkenőben van az aktív fertőzöttek száma, Müller Cecília többször is hangsúlyozta, hogy ez a harmadik covid-hullámmal gyorsan változhat.

A szomszéd jelentette be: rajtaütött a hatóság

Rendőrök csaptak le a napokban egy illegális belvárosi pince-buli résztvevőire, akik hangosan szórakoztak és ezzel zavarták a szomszédokat. Még 17 grammnyi kábítószer-gyanús anyagot is találtak az egyenruhások az egyik férfinél.