Úgy látszik, hiába szajkózzák a szakemberek, hogy mindenkinek jut vakcina, mégis sokan úgy érzik, versenyezniük kell érte. Sajnos egyre többet hallani olyan személyekről, akik fittyet hányva a szabályokra és másokra, pofátlan módon tolakodnak, hogy minél előbb oltáshoz jussanak. Egy ilyen eset történt a Metropol újságírójával is, aki személyes tapasztalatai osztotta meg.

Beszökött az oltópontra

Munkatársunk a nagymamáját kísérte el a második oltására, így szemtanúja volt, egy asszony dühöngésének, amiért nem kaphatta meg a vakcinát az egyik fővárosi kórház oltópontján.

„Az oltás maga megint gördülékenyen folyt„ – kezdte beszámolóját kollégánk. „Azonban a zárás előtt felbukkant egy nő, aki feltehetőleg úgy gondolta, ki tudja kerülni a rendszert.”

Fotó: MTI/Vajda János

Az 50 év körüli nő odalépett az oltást koordináló ápolónőhöz és elmondta, hogy oltásra érkezett. Az ápoló ugyanúgy, mint másnál is, kérte az oltáshoz szükséges papírokat az adatellenőrzéshez. Azonban a hölgynek semmilyen papírja nem volt, ugyanis nem regisztrált. Magyarul papírok híján, vélhetően beszökött az oltópontra.

„Ekkor jelezte az ápoló, hogy ezt így nem lehet, de elmagyarázta az asszonynak, hogy mi a teendője„ – emlékezett vissza a történtekre kollégánk. „Ezután a nő nem megköszönte a segítséget, hanem erélyesen követelni kezdte a vakcinát, mondván, márpedig ő oltásra jött és most itt van, szóval oltsák be.

Dühösen távozott

Az ápolók nagy nehezen tudták csak lenyugtatni a hölgyet, miközben távozásra szólították fel. A dühöngő csak azután volt hajlandó elmenni, hogy rájött, amúgy sem Pfizert kapna, ő viszont kijelentette, csak azzal hajlandó beoltatni magát. Végül félhangosan morgolódva elment.