Az ausztrál nemzeti légitársaság, a Qantas azt tervezi, hogy csak vakcinaútlevéllel szállít majd utasokat. A Qantas elnök-vezérigazgatója, Alan Joyce szerint a kormányok ragaszkodni fognak ahhoz, hogy a nemzetközi utazók rendelkezzenek oltási igazolvánnyal. Szerinte számos ország vezetése tárgyal az oltottságról, mint a belépés feltételéről. Mint mondja, ha nem is születik erről egységes döntés, a légitársaság akkor is meglépné a szigorítást – írja az Euronews.

Fotó: Pixabay

„Kötelességünk a velünk utazók és a dolgozóink biztonságát garantálni. Biztosítani azt, hogy a fedélzeten mindenkinek az egészsége, kivétel nélkül biztonságban legyen” – érvelt a vakcinaútlevél kötelezővé tétele mellet. Az utasok körében készített felmérésük szerint a megkérdezettek 90 százaléka gondolja azt, hogy a nemzetközi utat tervező embereknek muszáj megkapniuk a védőoltást.

A légi személyszállítás a tavalyi évben 75,6 százalékos utasszám-csökkenést szenvedett el a koronavírus-járvány és az azzal járó korlátozások miatt, ami miatt kétséges, hogy tartani lehet-e egy ilyen korlátozást.