RETRO RÁDIÓ

Fővárosi botrány: a Metropolnak panaszkodnak a megfélelmített FKF-dolgozók a kirúgások miatt





Miközben a melósokon spórol a városvezetés és több száz embert rúgtak ki az összeolvasztott fővárosi közműcégektől, szinte kérkedik milliárdos vagyonával a budapesti közműholding csúcsvezetője. Mártha Imre életmódja ingerli a megfélemlített dolgozókat, akik a kirúgásoktól rettegnek... Ismét megkereste lapunkat egy munkavállaló.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.23.
Budapesti közműcégek

Ma is az FKF-nél dolgozik az a férfi, aki megkereste a Metropolt cikkeink nyomán. A következő idézetek tőle származnak:

“Nem merek úgy nyilatkozni a lapjuknak, hogy azt rögzítik, és megkérdeztem más kollégákat, de senki nem meri vállalni, mert félünk a kirúgásoktól...„

“80 fő hiányzik a szelektíves részlegen”

”Sajnos mindenhol létszámhiánnyal küzd a cég, miközben a téli munkákra nem jelentkezik senki. Tőlünk 2020 november 27-én 2 fő, február 8-án 1 fő fizikai munkavállalót küldtek el… Eközben csak a szelektíves részlegen 80 fő hiányzik, betegállomány, üzemi baleset, vagy éppen azért, mert sokan kiléptek” - nyilatkozta lapunknak a férfi.

“Kukásautókra is átvezényelhetők lettünk”

“A Karácsony Gergely-féle városvezetés 2021 szeptemberétől hozta létre a BKM-et, melybe többek között a korábbi FKF Nonprofit Zrt. is beleolvadt, ahol jelenleg tartályszállítóként dolgozom„

... Az egyik budapesti üzem területén beíratták a tartályszállítókat is egy OKJ-s tanfolyamra, ahol képesítést szereztünk arra, hogy kukásautóra is átvezényelhetők legyünk. Önszántunkból nem végeztük volna el a képzést, de az üzemvezető megfenyegetett, hogy aki nem szerzi meg a képesítést, annak ajtót mutat a cég. A vizsgát mindenki sikeresen letette, de a beíratott dolgozók közül egyet már a tanfolyam közepén, egyet pedig a vizsga után elbocsátottak, pedig a főpolgármester azt mondta, csak felügyelőbizottsági helyeket és igazgatói pozíciókat szüntetnek meg. … Az FKF folyamatos munkaerőhiánnyal küzd kommunális és szeletív hulladékrakodók terén, ezért október második felétől a tartályszállítóktól néhány embert egyik napról a másikra átvezényeltek kukásautókra rakodni”.

Karácsony Gergely és a Gyurcsány-fiókának becézett Mártha Imre, az összevont közműcégek vezetője, aki szinte kérkedik milliárdos vagyonával (Fotó: FKF Facebook)

“Az igazgatók száma nem csökkent”

Az FKF-nél további létszámcsökkentés várható, sok kolléga csak az év végi jutalmat várja és januártól várhatóan további, tömeges felmondások következnek......Az igazgatók száma nem csökkent, sőt, vízfejre dagasztották a vállalatvezetést, létre hoztak egy csomó, új igazgatóságot, ahol még több haver juthatott jól fizető álláshoz

Eközben henceg a vagyonával a fővárosi közműcégek csúcsvezetője

Miközben a melósokon spórol a városvezetés, és leszerelik a kukákat és a BKK-automatákat, a közműcégek élén álló Mártha Imre úgy él, mint egy amerikai milliárdos. A közműholding vezérigazgatója megdöbbentő módon dicsekszik a ki tudja, hogyan megszerzett milliókkal: luxusszállodák a világ legdrágább pontjain, jachtutak a tengereken alulöltözött hölgyek kíséretében, vitorlások, és naponta, provokatív módon váltogatott tízmilliós órák… A Metropol első, róla szóló cikke óta újabb dokumentumok jutottak lapunk birtokába Karácsony Gergely kedvenc cégvezére, a Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre meghökkentő vagyonáról. Mint kiderült, egy több mint kétezer négyzetméteres, minimum 2 milliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, és egy 100 milliós luxusautóval, Bentley-vel jár.

Mártha Imre háza kétmilliárd forintot is érhet

Egymást érik lapunk e-mail-címén a magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozók levelei. Mártha Imre munkaidőben úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait saját, kétmilliárdot érő svábhegyi villája kertjéből. A lapunkhoz eljuttatott fotók szerint Mártha, miközben napközben a szolgálati Skodát használja, amint hazamegy, nyomban átül egy 100 milliót érő Bentley-be, a világ egyik legdrágább autójába.

Felháborítja beosztottjait nagyzoló posztjaival Mártha Imre

A kérdés az: hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, 100 milliós autóra, 15 milliós órára és napi másfél milliós szállodaszámlára, miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál, és spórolásból leszereltek 3000 kukát és egy csomó BKK-jegyautomatát?

A „vezérigazgató úr” a 100 milliós Bentley-ben

Karácsony Gergelytől vár választ a fővárosi Fidesz frakció a Mártha-botrány kapcsán

Időközben Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója nevében Pintér Gábor bejelentette: választ vár Karácsony Gergely főpolgármestertől arra, hogy Mártha Imre, a BKM Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója milyen javadalmazásban, esetleges prémiumban részesül. A kormánypárti politikus elmondta, hogy az előző közgyűlésen interpellációval fordult Karácsony Gergelyhez számon kérve a fővárosi cégeknél történt tömeges elbocsátásokat. A főpolgármester viszont vagy kitért a kérdések elől, vagy nem válaszolt – közölte. Pintér Gábor azóta Mártha Imre javadalmazásáról, esetleges prémiumairól, kivett szabadságairól újabb kérdésekkel fordult Karácsony Gergelyhez. A főpolgármester azonban – mint Mártha Imre munkáltatója – mostanáig sem válaszolt ezekre a kérdésekre.

Kérdésre reagálva Pintér Gábor felhívta a figyelmet: a Mártha Imre által vezetett BKM Budapesti Közművek Zrt.-t azért hozták létre, hogy milliókat, akár több száz milliót spóroljanak meg a fővárosi önkormányzat költségvetésében. Ráadásul az elbocsátások mellett ilyen, „luxusnyaraláson” készült fényképeket, videókat látni a fővárosi cég vezetőjéről, „több mint provokatív” – jelentette ki a kormánypárti képviselő.





Ezeket olvastad már?
Nyárból a télbe: ijesztő, ami a hét további részében ránk vár

Nyárból a télbe: ijesztő, ami a hét további részében ránk vár

Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás