RETRO RÁDIÓ

Édes kultúra: Összefogtak a cukrászdák





Ha Mi nem mehetünk Mona Lisához, akkor Mona Lisának kell eljönnie hozzánk.



Megosztás
Szerző: Kobzi Kitti
Létrehozva: 2021.04.04.
napi cuki

Az utazási korlátozások miatt, egy éve nem juthatunk el a világ nagy múzeumaiba, így emaitt ezek környékén pedig nem fogyaszthattunk el egy kávét, süteményt.

Egy új figyelemfelhívó akció szervezői elhatározták, hogy elképzelik, milyen lenne egy-egy híres festmény főszereplőjének kedvenc süteménye, és azokat el is készitik. Húsvétkor több cukrászdában lehet majd kapni Mona Lisa kedvenc édességét. A finomságok tetejére ehető QR-kódokat is tesznek, amely segítségével virtuális utazásra indulhatunk egy-egy múzeum honlapján.

Bejgli? csokoládés Gioconda torta? Vajon melyik lenne Mona Lisa kedvence?

„Szerintünk, ha Mona Lisa most Magyarországra jönne, akkor valami olyan különleges süteményt venne, ami leginkább ránk jelmező. Mi nem csak karácsonykor, de húsvétkor is készítünk bejglit. Vendégeink imádják. De húsvétra késztettünk a gyereknek egy speciális lekváros, csokis linzert is, amely tojás alakú. Azt hiszem, hogy ezt is szívesen megkóstolná Mona Lisa, ha erre járna” - mondta Kovács Bianka, a Telki Kovászda és Kávézó cukrásza.

„Ebben a meglehetősen depresszív időszakban szükség van egy kis vidámságra, ezért is csatlakoztunk a Sütibank akciójához. Mi is elgondolkodtunk azon, hogy milyen lenne Mona Lisa kedvenc süteménye” – mondta Patakfalvi Andrea, az ajkai Kristály Cukrászda tulajdonosa. Szerinte Mona Lisa imádná Ajkán is az olasz finomságokat, ezért biztos, hogy egy csokoládés Gioconda tortát is rendelne. „Ennek a süteménynek nagyon speciális tésztája van, amelynek tökéletes elkészítése igazi művészet”-tette hozzá a cukrászda vezetője.

Ez lenne Mona Lisa kedvenc süteménye (Forrás: Éskovács Péter)

„Nagyon sokan vagyunk, akik már ki vannak éhezve egy kis kultúrára, utazásra. Ha másként nem megy, akkor legalább képzeletben, az ízek segítségével szeretnénk utazni. Ezért is tettük Mona Lisa süteményére azt az ehető QR-kódot, amely Leonardo da Vinci híres alkotáshoz vezet a Louvre múzeuma„ – tette hozzá Patakfalvi Andrea.

A finomságot egyelőre csak elviteles formában lehet megvásárolni és akár QR-kóddal is kifizethetjük. A bolt elé egy mosolyt fakasztó plakát is kikerült, amely előtt olyan szelfiket is készíthetnek a vásárlók, mint amilyeneket egyébként egy-egy utazás során szoktak. Az ajkai kezdeményezéshez csatlakozott a Sütibank elnevezésű akció is, amely több más cukrászdába is elviszi majd az ötletet. Támogatóik segítségével elkészítik majd Szinyei Merse Pál a Lilaruhás nő (Magyar Nemzeti Galéria) és a firenzei Uffiziben látható Sandro Botticelli, Vénusz születése című képe által inspirált finomságokat is.





Ezeket olvastad már?
Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

"Ha a kutyádat beengeded a kertbe, nem fogod többé látni" - méreggel fenyegetnek Rákosmentén

"Ha a kutyádat beengeded a kertbe, nem fogod többé látni" - méreggel fenyegetnek Rákosmentén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás