Mint ismeretes, a Metropol néhány hete többek között bemutatta Mártha Imre egyik luxusingatlanát, melyet a fővárosi közművezér az óceán túlsó partján, Floridában, a világ milliárdosainak kedvenc búvóhelyén vett meg magának az egyik legendásnak számító luxus kondomíniumban. A Mártha szerint szerénynek mondható „kisméretű társasházi lakás” a floridai Naples egyik előkelő lakóközösségében, a SANDPIPER BAY CLUB-ban található. Már a Club megnevezés is arra utal, hogy itt, ha van is pénze, nem vásárolhat magának ingatlant akárki. Előbb felvételt kell nyernie egy exkluzív klubba.

Az ügyvédje által írt levélben Mártha Imre azt egyáltalán nem tagadta, hogy több, milliárdokat érő ingatlant is vett magának Floridában, – például egy magánszigeten, a Mexikói-öböl kijáratánál egy hatalmas építési területet, – csak hát, szerinte az egyik floridai ingatlan mindössze egy „kisméretű társasházi lakás” Naples városában.

Miután a Metropol szerkesztősége megszerezte azt a hirdetési anyagot, ami alapján Mártha Imre rábukkanhatott a luxusingatlanra, mindenki maga döntheti el, hogy ilyen-e valójában egy „szerény, kisméretű társasházi lakás” – vagy Magyarország lakói és a fővárosi közműholding vezére egy-egy külön bolygón élnek…

Nézzük először „madártávlatból” a Sandpiper Bay Club környékét, ahol a fővárosi közműholding vezérének „szerény, kisméretű társasházi lakása” található.

A Sandpiper Bay Club környéke – itt van a fővárosi közműholding vezérének „szerény, kis méretű társasházi lakása”

Közelebbről ilyen a szerény társasházi lakásnak otthont adó luxusklub…

Exkluzív klub, ahol nem vehet akárki lakást

És ez pedig konkrétan a fővárosi közművezér, a háta mögött csak Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre szerény „kis méretű, társasházi lakása”.

Több mint 100 négyzetméter a „kis méretű” társasházi lakás.

Az interneten még megtalálhatók azok a fotók, amelyekkel hirdették a Mexikói-öböl partján fekvő lakást.

Mártha a hirdetés adatai alapján frissen felújítva, teljes berendezéssel, gépiesített, felszerelt konyhával vásárolta meg a luxusingatlant, aminek már a bambuszpadlója sem a szerénységről árulkodik. Kényelméről elektromos fűtés és hűtés, egyedi megrendelésre legyártott mennyezeti ventilátorok, és vízparti kilátást kínáló terasz gondoskodik.

A medence is a „kis méretű társasházi lakás” tartozéka. Csak a lakók használhatják az árnyas belső sétányt, amelyen a saját lakástól leballaghatnak a saját kikötőig…

A statisztikák szerint egyébként Naples az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa, ahol az egy főre jutó jövedelem a hatodik legmagasabb, az egy főre jutó milliomosok száma pedig a legmagasabb egész Amerikában.

Naples, Florida, az amerikai milliárdosok paradicsoma

Ingatlanbirodalom és luxusélet

2 milliárdos Prisztás-villa, balatoni kikötő és egy másik 500 milliós villa, 60 milliós Bentley, 10-15 milliós órák, napi másfél milliós szállodaszámlák, látványos jachttúrák alulöltözött hölgyek kíséretében… de mindez csak a „jéghegy” csúcsa: a “Gyurcsány-fióka” Mártha Imre cégeken keresztül vagy saját nevén több tízmilliárdos ingatlanvagyont halmozott fel itthon és Floridában.

Miközben Mártha Imre dőzsöl, Budapest hanyatlik

Miközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgnak egy csomó embert. Köztük egy háromgyermekes édesanyát is, akit, mint megrázó riportunkban beszámoltunk róla, Mártha Imréék még meg is aláztak…

Karácsony Gergely hallgat kedvenc cégvezére, Mártha Imre botrányai ügyében, míg Gyurcsány Ferenc örül, és „több Mártha Imrét szeretne”…