
Igazi piaci rés: kutyagumi-szedő vállalkozást indított egy budapesti testvérpár
Sokan támadják őket, de van kereslet a szolgáltatásukra.
A gulyásleves, a töltött káposzta és a hortobágyi húsos palacsinta ismert és kedvelt magyar kuriózumok. Vannak azonban olyan elfeledett magyar ételek, amiket szinte már csak a háztartásunkban állíthatunk össze. Te hányat ismersz?
A magyar konyha igazi nemzeti kincs. Vannak olyan elfeledett magyar ételek, amiket még ma is készítenek néhány háztartásban. Ezek ízre, illatra és állagra is annyira kivételesek, hogy csakis nekünk magyaroknak nyújthatnak igazán kulináris élményt. Te hányat ismersz közülük?
A receptek még ma is érvényesek, a hagyományok ápolása csakis rajtunk múlik. Ha emlékszünk még a dödölle, a nyárlőrinci tutajos vagy a sültcsicsóka-saláta hozzávalóira és a receptekre, mi magunk is elkészíthetjük ezeket az ételeket. Sajnos nem olyan könnyű őket megtalálni a piacon vagy az étkezdékben, de ettől még változatlanul ínycsiklandóak lehetnek ezek a különlegességek.
A magyar konyha bővelkedik a zöldségek, fűszerek, a zsír, a liszt, cukor és só használatában. Nem is véletlen, hogy a jól elkészített ételek után mindenki a tíz ujját megnyalja. Külön erénye a magyar konyhaművészetnek, hogy más népek konyháitól, így az olasz, német, török és a szláv különlegességektől is lestünk el recepteket. Éppen ezért számos magyar különlegesség más népek hagyományában is megtalálható. Kérdés, hogy mennyire ismerjük ezeket még?
Te mennyire vagy otthon az elfeledett magyar ételekben? Tedd próbára tudásodat:
Sokan támadják őket, de van kereslet a szolgáltatásukra.
Bozó Szabolcs, a pincérből lett a világ egyik legdrágább festője exkluzív interjút adott a Ripostnak.
Még nincs vádemelés a Jükai utcai házomlás ügyében.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre